Sú nesmrteľní, aspoň poľa názvu svojho nového albumu a zdá sa, že aj v skutočnosti.

Sú nesmrteľní, aspoň poľa názvu svojho nového albumu a zdá sa, že aj v skutočnosti. Backstreet Boys sú najdlhšie fungujúcim boysbandom a ich popularitu im môžu závidieť aj ostrieľaní profesionáli.
Pritom kapela pred niekoľkými rokmi, po mnohých rokoch úspechov ohlásila koniec. Teda skôr tvorivú prestávku, slovo koniec nepadlo. Avšak, ako to už v takýchto prípadoch býva zvykom, iba málokto veril tomu, že táto zostava mladíkov a Ameriky sa ešte niekedy dá dohromady.
A predsa. Vyriešili si svoje osobné i pracovné problémy, pohrávali sa s myšlienkou o sólových projektoch, až si nakoniec uvedomili, že v skupine sa to predsa len vždy lepšie tiahne a pokúsili sa o návrat.
Na jednej strane v nádeji na úspech, na strane druhej iba s akýmsi pokusom, pričom len v tichosti očakávali, čo sa stane. Potom sa chceli rozhodnúť, či v tom budú pokračovať, alebo to nechajú ležať.
Po úspechu svojej comebackovej platne z roku 2005 sa Backstreet Boys vrátili na scénu aj na sklonku roku 2007, v nádeji, že sa im bude dariť naďalej. Je ich o jedného mene (Kevin kapelu opustil, radšej chcel byť otcom), no zdá sa, že ich sila ani náhodou nijakým spôsobom neutrpela.
Mladíci z Backstreet Boys si našťastie uvedomili, že sú o niekoľko rokov starší, ako v časoch, keď im pubertálne slečny kľačali pri nohách a tomu prispôsobili aj svoju súčasnú tvorbu. V nenávratne sú kolotočové odrhovačky chlapčenských kapiel, ktoré zapôsobili na práve sa zapaľujúce dievčatá, ale to bolo asi aj tak všetko.
Dnes sa snažia Backstreet Boys osloviť inú vekovú skupinu. Možno aj svoje niekdajšie fanynky, ktoré predsa starnú s nimi, možno však aj úplne inú generáciu poslucháčok, či dokonca poslucháčov.
A je celkom možné, že sa im to môže podariť. Backstreet Boys totiž stavili na silné melódie, hutné zbory, zaujímavé texty a modernú hudbu. To všetko ich možno už nedokáže vystreliť na prvé miesta hitparád, či naplniť štadióny, avšak bezpochyby im to dodá punc solídnosti a rešpektu aj u „normálnych“ poslucháčov.
Nový album Backstreet Boys je veľmi príjemnou platňou, ktorá si bezpochyby nájde svojho poslucháča. A či už sa k nej niekto dostane zámerne, alebo náhodne, je jasné, že nad ňou len tak nemávne rukou.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007

Linky: www.thebackstreetboys.com, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
01. Intro
02. Everything But Mine
03. Inconsolable
04. Something That I Already Know
05. Helpless When She Smiles
06. Any Other Way
07. One In a Million
08. Panic
09. You Can Let Go
10. Trouble Is
11. Treat Me Right
12. Love Will Keep You Up All Night
13. Unmistakable
14. Unsuspecting Sunday Afternoon

Zdroj: TS MusicServer