Kráľ popu je späť. A oslavuje. Ale pekne po poriadku. Je to už neuveriteľných dvadsaťpäť rokov, čo vyšiel najlepší a najpredávanejší album všetkých čias.

Kráľ popu je späť. A oslavuje. Ale pekne po poriadku. Je to už neuveriteľných dvadsaťpäť rokov, čo vyšiel najlepší a najpredávanejší album všetkých čias. Michael Jackson zvalcoval svojou platňou Thriller hudobný svet a stal sa kráľom.
Z tejto pozície ho dlho nevedel nikto vytlačiť, až to urobil on sám, vďaka škandálom, ktoré sa na neho začali valiť. Bohužiaľ, hudba išla do úzadia. Až doteraz. Áno, je mi jasné, že v podstate Jacko neprichádza s ničím novým, ale „len“ s overenou klasikou. Tá však môže nadchnúť aj po štvrťstoročí a ak k tomu prirátam všetky tie bonusy, ktoré novodobá verzia albumu ponúka, tak zas nastal čas, sadnúť si z Michaela Jacksona na zadok.
Album vychádza hneď v troch verziách. Ide o CD a DVD s pôvodnými skladbami, piatimi novými verziami veľkých hitov, jednou dobovou, doteraz nevydanou skladbou a s DVD, ku ktorému sa dostanem neskôr. Takýto obsah nájdete v albumoch s rozdielnymi obalmi. Môžete si ho zaobstarať buď s klasickým bookletom z roku vydania, alebo s novým bookletom, kde Jacksona obklopuje tlupa zombie.
Treťou verziou je ten istý obsah doplnený o osobný zvukový pozdrav fanúšikom, ktorý si inak nájdete v písanej podobe v booklete, ale v DeLuxe verzii si ho môžete aj vypočuť.
Samozrejme, staré skladby prešli digitalizáciou, znejú super, na nových pesničkách pracovali v súčasnosti najvychytenejší interpreti , ako Akon a mnohí ďalší no a kvázi novinka, v podobe skladby, ktorá vznikla pri nahrávaní albumu Thriller, no nakoniec naňho nebola zaradená, poteší hádam každého fanúšika.
Rovnako tak ho bezpochyby nadchne aj priložené DVD, ktoré prináša krátke filmy k jednotlivým skladbám, čo je neskutočný zberateľský materiál pre všetkých spevákových fanúšikov, v skvelej kvalite a na vysokej úrovni.
Michael Jackson vraj pripravuje nový album, musíme si však na neho počkať. Pri takejto nádielke, budem ochotne čakať dlhé roky. Ak navyše pri takýchto narodeninových príležitostiach budú vychádzať všetky albumy v takýchto luxusných edíciách, tak potom vitaj späť, Michael!

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2008

Linky: www.michaeljackson.com, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
01. Wanna Be Startin Somethin
02. Baby Be Mine
03. The Girl Is Mine (s Paulem McCartneym)
04. Thriller
05. Beat It
06. Billie Jean
07. Human Nature
08. P.Y.T. (Pretty Young Thing)
09. The Lady in My Life

Bonusový materiál:
10. úryvky hovoreného komentára producenta Vincenta Pricea k nakrúcaniu „Thrilleru“

Doteraz nevydané skladby na 25th Anniversary Edition
11. The Girl Is Mine 2008 s will.i.amem
12. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 s will.i.amem
13. Wanna Be Startin’ Somethin’ 2008 s Akonem
14. Beat It 2008 s Fergie
15. Billie Jean 2008 mix Kanye Westa
16. For All Time (nevydaná skladba z natáčení Thrilleru)

DVD :
Krátke filmy
1. BILLIE JEAN
2. BEAT IT
3. THRILLER
4. BILLIE JEAN – legendárne vystúpenie v Motown 25: Yesterday, Today, and Forever

Zdroj: TS MusicServer