Niekoľko rokov strávila Celine Dion na jedinej scéne. V Las Vegas podpísala niekoľkoročný kontrakt a hrala tam dlhé týždne.

Niekoľko rokov strávila Celine Dion na jedinej scéne. V Las Vegas podpísala niekoľkoročný kontrakt a hrala tam dlhé týždne. Jej predstavenia boli neustále vypredané, publikum nadšené. Keď si pozriete toto DVD, pochopíte prečo.
Záznam koncertov, ktoré spája názov A New Day konečne vyšiel aj na DVD a divákovi na dvoch nosičoch prináša fantastický umelecký zážitok hneď v niekoľkých dimenziách, ktoré nadchnú každého priaznivca tejto Kanaďanky.
V prvom rade je tu samotný koncert, ktorý na ploche hodiny a pol predstavuje Celine Dion ako grandióznu speváčka, ktorá sa vďaka svojmu hlasu a speváckym schopnostiam nestratí ani na obrovskom pódiu. Na počiatku síce môžete nadobudnúť dojem, že Celine má problémy so spevom, v prvej skladbe, akoby sa nevedela chytiť, no následne sa jej podarilo naskočiť do rozbehnutého rýchlika a šou utiahla do bravúrneho konca. Niekedy dokonca nadobúdate pocit, že musí ísť na playback, pretože tak dokonalá nemôže byť. Môže.

Je zaujímavé sledovať, ako sa Celine snaží držať krok so svojim tanečníkmi a zapájať sa do deja, ktorý sa deje na pódiu, no treba uznať, že ak je aj geniálna speváčka, herečka z nej nikdy nebude. Pôsobí mierne strnulo a nepresvedčivo, ale vzhľadom na jej spevácky výkon a na to, že šou robia ľudia okolo nej, a robia ju naozaj skvelo, jej možno tento nedostatok odpustiť.
V konečnom dôsledku totiž ide o fantastickú šou, ktorá každou ďalšou skladbou naberá na obrátkach a divák je z nej nadšený. Navyše pri skvelom obraze i zvuku to inak ani nemohlo dopadnúť.

Samotnou šou však tento projekt ani náhodou nekončí. Ešte na prvom DVD vás čaká bonus v podobe dokumentu, ktorý spája Celine Dion so svojimi fanúšikmi, s ktorými je prepojená a nemá problém sa s nimi stretnúť. Dokument je plný dojemných odkazov, avšak problém s ním budú mať tí, ktorí neovládajú angličtinu. Bohužiaľ, DVD obsahuje množstvo titulkov, avšak české ani slovenské nie. Bohužiaľ.

To sa týka celého projektu, ale treba podotknúť, že hneď pri ďalšom dokumente na druhom DVD to divákovi až tak neprekáža. Tvorcovia DVD diváka zavedú opäť na šou Celine Don, avšak tento raz do jej zákulisia. Vďaka zvedavému oku kamery tak môžete vidieť, čo sa deje za scénou počas koncertu, ale aj ako to funguje pred koncertom, či po ňom. Unikátne zábery, ktoré navyše môžete sledovať napríklad na dvoch „obrazovkách“ teda vidíte, čo sa v danom momente deje v zákulisí i na scéne. Dvojhodinový dokument osobne považujem za najlepší dokument zo zákulisia koncertu, aký som kedy videl.

Na záver sa dočkáte ešte jedného dokumentu, nazvaného Tajomstvá a tiež si prídete na svoje. Ak k tomu všetkému prirátame ešte luxusný obal a skvelý booklet, ide vskutku o geniálnu udalosť, ktorú osobne odporúčam sledovať na veľkej obrazovke a so zvukom 5.1, pretože tak si ju vychutnáte najlepšie.
Nezabudnite ešte, že začiatkom júla si budete môcť speváčku vychutnať naživo celkom neďaleko, vo Viedni.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: DVD1: 134. minút, DVD2: 173. minút

Linky: www.Celinedion.com, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
A New Day Has Come
The Power Of Love
Its All Coming Back To Me Now
Because You Loved Me
To Love You More
Im Alive
I Drove All Night
Seduces Me
If I Could
Pour que tu maimes encore
I Surrender
Ammore Annascunnuto
All The Way
Ive Got The World On A String
I Wish
Love Can Move Mountains
River Deep, Mountain High
My Heart Will Go On

Zdroj: TS MusicServer