Na sklonku minulého roka sa skupina Desmod vrátila na hudobnú scénu s novým albumom Kyvadlo.

Na sklonku minulého roka sa skupina Desmod vrátila na hudobnú scénu s novým albumom Kyvadlo. Prvým singlom sa svojho času stala skladba Čierna diera, ktorá sa však nedočkala svojej video podoby.
Ten moment nastáva až teraz, keď skupina Desmod prichádza so svojim prvým videoklipom z albumu Kyvadlo, k pesničke nazvanej Zober ma domov. Videoklip mal exkluzívnu premiéru na internetových stranách Rádia Expres.
Video k pesničke Zober ma domov má dokumentárny nádych a jeho dej sa odohráva na Slovensku a v Taliansku. Na rodnej hrudi, kdesi na Liptove kapela vykope kus trávnika, naloží ho do auta a odvezie ho do Talianska.
Tam prichádzajú na miesto, kde pracujú Slováci, kde je ich počet hádam najväčší, zmontujú tam tabuľu s mapou Slovenska, vyložia kus trávnika a šou sa môže začať. Pretože ku kúsku domoviny prichádzajú Slováci, zabávajú sa a podpisujú sa na mapu Slovenska.
V pozadí pesničky počuť reálne zvuky Slovákov v Taliansku, čím video získava ešte viac autentickosti.
Prvé reakcie na nové video skupiny Desmod boli dosť rozporuplné. Mnohým video pripadalo, ako tie videá, ktoré vznikajú zostrihom koncertných vystúpení. Aj tam reality a autentickosti viac než dosť.
Avšak nový singel skupiny Desmod pojednáva o sile domoviny, má veľmi silný text, čo znamená, že videoklip nakrútený týmto spôsobom a takouto formou sa k nemu viac než hodí. Fakt, že vyzerá, akoby bol nakrútený amatérskou kamerou ešte viac umocňuje všetky pocity, ktoré má vyvolávať a vyvoláva.
Je celkom fajn, že pri všetkých tých technických vymoženostiach, ktoré ovládajú filmový biznis sa robia ešte takéto „jednoduché“ veci, ktoré dokážu chytiť za srdce.

Linky: klip_na_www.expres.sk

Zdroj: TS MusicServer