S druhým singlom z aktuálnej platne Petra Cmorika konečne prichádza aj videoklip k pesničke Čo to znamená.

S druhým singlom z aktuálnej platne Petra Cmorika konečne prichádza aj videoklip k pesničke Čo to znamená. Hneď na úvod treba podotknúť, že na slovenské pomery ide o mimoriadne technicky dokonalý videoklip.
Exteriérové zábery videoklipu sa točili prevažne vo Viedni. Všetky ostatné časti videoklipu (asi osemdesiat percent) sú kombináciou živého obrazu, rozumej Petra Cmorika a počítačovej 3D grafiky. Spevák stál pri filmovaní len pred zeleným plátnom a musel sa tváriť a vykonávať všetky aktivity tak, ako keby sa nachádzal v prostredí , ktoré vznikalo neskôr v počítači. Autor videoklipu Petra Cmorika dokonca označil aj za dobrého herca.

Celá postprodukcia trvala rekordne krátky čas. Iba štyri týždne, a na rozdiel od zahraničnej produkcie, ju vykonával iba jediný človek, režisér Milan Michalík.
Cez deň sa spracovávali jednotlivé scény, ktoré potom vždy cez noc generovali do výslednej podoby dva rýchle a silné počítače. V miestnosti s počítačmi museli byť vypnuté všetky radiátory a neustále otvorené okno. Teplota vzduchu v miestnosti totiž bola vždy až 30 stupňov nad nulou, aj keď vonku bol mráz.
Výsledok je však fenomenálny, má skvelý efekt, a mnohých posadí do sedadiel. Dokonca už som začul názor, že Cmorik si hádam takýto videoklip ani nezaslúži. Opak je však pravdou. Suma sumárum, Cmorikovi nemožno nedrukovať a nefandiť. Je predsa relatívne jedinou SuperStar, ktorej sa ešte ako tak darí. A čo vlastne ako tak. Jemu sa darí fenomenálne. Novým albumom jednoducho presvedčil o svojich kvalitách.

A inak tomu nie je ani v prípade skladby Čo to znamená, ktorej prostredníctvom prichádza Cmorik s apelom o uponáhľanej dobe, ktorá z nás robí chladných ľudí. Tomu je prispôsobený i technicky vymakaný videoklip, ktorý je na slovenské pomery veľmi, veľmi dobrý.

Exkluzívna premiéra videoklipu prebehla na internetovej strane Rádia Expres.

Linky: Klip_na_www.expres.sk

Zdroj: TS MusicServer