Má osemnásť rokov (ešte asi tri mesiace), v rodnom liste Christopher (to ostatné ostáva) a za sebou spoluprácu s Michaelom Jacksonom, Samom Cookom i Usherom.

Má osemnásť rokov (ešte asi tri mesiace), v rodnom liste Christopher (to ostatné ostáva) a za sebou spoluprácu s Michaelom Jacksonom, Samom Cookom i Usherom. Kde dnes všetci sú? V nenávratne! On je však hviezda. Na konte má megaúspešný bezmenný album, ktorý vydal, keď mal šestnásť a nezabudnuteľný hit Run It. Mesto (či čo to vlastne je) Tappahannock v americkom štáte Virginia musí byť pyšné na svojho rodáka.

Chris Brown sa vracia na hudobnú scénu s druhým albumom nazvaným Exclusive a neostáva nič dlžný jeho názvu. Doslova. Neuveriteľných šestnásť pesničiek na ňom je jasným dôkazom toho, že ide o projekt skutočne exkluzívny.
Je jasné, že ak chcel Chris Brown obhájiť úspech i kvality svojho debutu, musel makať. A chlapec si to uvedomoval. Aj preto si bezpochyby na spoluprácu pozval množstvo známych mien, s ktorými sa pustil do produkcie. A ani sám nepopiera fakt, ktorý je zjavný na prvé videnie (pri čítaní zadnej strany obalu), že aj vďaka pozvaným spolupracovníkom má tento album cveng.
Však mená, ako Kanye West, Will.iam, Lil Wayne, či T-Pain sú pojmami vo svete hip hopu a pre fanúšikov tejto hudby aj zaručeným lákadlom do obchodov s hudbou. Navyše, hlavným producentom tohto projektu sa stal Chris Brown, čo je tiež pojem vo svojej oblasti. Úspech je dopredu predurčený.

Na druhej strane však si treba uvedomiť, že hip hopový trh je už dosť plný (no zjavne ešte nepresýtený), a tak okrem kvalitnej muziky, ráznych textov a dobrého spevu, by to chcelo ešte niečo navyše. Našťastie mladý Brown sa môže popýšiť sympatickým „faceom“, čo je ďalšie plus, najmä pre nežnejšie pokolenie, ale stále niečo chýba.

Producenti však vedia, ako dohnať tento lahôdkový deficit a bez márnenia času naprogramujú zvuk skladieb tak, aby zneli vznešene, nechýbali im famózne zbory a doslova mali hitový sound. Podarilo sa im to bravúrne. Aj vďaka tomu možno povedať, že na albume Exclusive je nepochybne hneď niekoľko veľkých hitov. Asi najsilnejším a najchytľavejším zároveň je song With You, ktorý je zjavne lámačom hitparádových rebríčkov. Ale takýchto piesní tento projekt ukrýva oveľa viac.

Miestami to síce znie ako album niektorého z členov ktoréhosi z rozpadnutých boybandov, no pri konečnom sčítaní si však tento album zaslúži aspoň deväť a pol bodu z desiatich. Bez výhrad, bez hanby, s príjemným produktom, za ktorý sa oplatí dať peniaze.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007

Linky: www.chrisbrownworld.com, www.sonybmg.cz, www.anarchy.sk


Zoznam skladieb:
Throwed
Kiss Kiss
Take You Down
With You
Picture Perfect
Hold Up
You
Damage
Wall To Wall
Help Me
I Wanna Be
Gimme Whatcha Got
Ill Call Ya
Lottery
Nice
Down

Zdroj: TS MusicServer