Neskorý sobotný večer a noc sprevádzali okrem problémov spojených s dopravou techniky hlavnej hviezdy festivalu aj nezabudnuteľné hudobné zážitky. Tie obstarala švédska kapela Mando Diao, no najmä skupina hudobníkov okolo dua Basement Jaxx. Program na hlavnom pódiu žiaľ predčasne ukončil koncert Mariána Vargu a Moyzesovho kvarteta.


Mando Diao (SWE)

Prejav indie rockovej kapely Mando Diao na pódiu trochu pripomínal koncert ich severských kolegov z The Hives. Napriek tomu, že ich show nebola taká nablýskaná, dokázali publiku svojimi chytľavými gitarovkami odovzdať rovnako veľké množstvo energie a to im ju niekoľkonásobne vrátilo späť.






Basement Jaxx (GB)

Krátko po zotmení to na pódiu i pod ním poriadne roztočili Basement Jaxx, ktorých koncert bol jedným z vrcholov celého festivalu. Londýnske elektronické duo sa na pódiu objavilo, pre mnohých nečakane, s podporou viacerých inštrumentalistov, speváčok a vokalistov.



Energiu a atmosféru na Bažant stage počas ich hitu 'Where’s Your Head At' stojí za to pozrieť si aj z iného pohľadu.



Basement Jaxx svojim koncertným setom, ktorý trval takmer hodinu a pol, previedli slovenské publikum širokým spektrom elektronických hudobných štýlov od downtempa, cez bigbeat a house až po techno. Vzhľadom na fantastické živé prevedenie si však určite prišli na svoje aj ľudia, ktorým bežne elektronika nič nehovorí.




Marián Varga a Moyzesovo kvarteto

Legenda slovenskej hudby sa okolo polnoci na hlavnom pódiu predstavila namiesto francúzskeho dua Air, ktorého kamión s technikou do Trenčína nedorazil a kapela odmietla vystúpiť s náhradnými klávesami (Zdroj: rozhovor s Michalom Kaščákom pre denník SME). Marián Varga a Moyzesovo kvarteto tak pred rozčarovaným publikom odohrali azda jeden z najemotívnejších koncertov vo svojej kariére.