Košická Steel aréna po sérii výnimočných koncertov zmenila žáner a dopriala možnosť silného kultúrneho zážitku aj priaznivcom baletu, v tomto prípade baletu na ľade – 20. januára 2009 odprezentovali slávne Labutie jazero krasokorčuliari z Petrohradského štátneho ĺadového baletu. Reportéri portálu Hudba.sk nechýbali ani na tomto podujatí.

Jemný dupot baletných cvičiek vystriedal zvuk korčuliarskych nožov zarývajúcich sa do chladného ľadu. Slušne zaplnená Steel aréna bola svedkom strhujúceho predstavenia plného nádherných tanečných a korčuliarskych kreácií.

Magickú, priam rozprávkovú atmosféru dotvárali dobové kostýmy, prepracované kulisy, umne premyslené osvetlenie a samozrejme jedinečný hudobný podklad z dielne majstra P. I. Čajkovského. Jedinečnosť vystúpenia bola samozrejme aj v tom, že celá choreografia sa odohrala na ľadovej ploche, umiestnenej netradične na klasickom koncertnom pódiu.

Petrohradskí umelci dokázali svojimi nádhernými choreografiami, dynamickými akrobatickými skokmi a efektnými dvíhačkami dať dušu nesmrteľnému príbehu o princovi Siegfriedovi a princeznej Odette, zakliatej do podoby labute zlým čarodejníkom Rotbartom. Nakoniec však všetko dobre končí a silná, verná láska víťazí nad zlom.

Ďalší nezabudnuteľný večer, ktorý len potvrdil tvrdenie, že v Steel aréne sa raz za čas zvyknú diať veci nevídané. Tí, ktorí košické predstavenie prepásli, majú šancu na reparát dnes 21. januára v bratislavskej športovej hale na Pasienkoch. Určite je o čo stáť!











--
Autor a foto: Juraj Cagáň
Video: Juraj Cagáň, Zuzana Cagáňová