Dom kultúry v bratislavskej mestskej časti Dúbravka - atypické miesto pre atypický koncert, a to ako obsadením a veľkosťou, tak i kvalitou. Po poslednom festivalovom vystúpení si tentokrát mohli fanúšikovia vychutnať najväčšie hity helsinskej formácie The Rasmus "in-doors".

Pred samotným koncertom hlavnej hviezdy večera sme exkluzívne oslovili gitaristu Pauliho Rantasalmi, ktorý sa priznal, že preferuje menšie koncerty klubového charakteru: "Hrávame i v menších priestoroch, najmä keď sme na turné vo Švédsku. Je skvelé vidieť tváre ľudí len pár centimetrov od našich, sledovať ich reakcie a môcť cítiť tie emócie – kluby sú proste moje."

Ako predkapela sa namiesto avízovanej estónskej hviezdičky Kerli predstavila česká formácia Airfare nominovaná ako Objav roka 2007 na udeľovaní hudobných cien TV Óčko. Svoju slovenskú premiéru započali pre nich typickými rock ’n’ rollovými rytmami, pričom odzneli najmä skladby z ich najnovšieho albumu 'Do You Like My Shit?'. Milo prekvapila najmä samotná kvalita a vynikajúce vyváženie zvuku pomerne atypické pre koncerty v DK Dúbravka.



Treba podotknúť, že sa fínska rocková formácia ani trochu nekrotila a dav rozohriala hneď na úvod piesňou 'Livin' in a World Without You' z nového albumu 'Black Roses'. "Je to ako dialóg medzi nami a publikom, ak sa začnú vyslovene blázniť, pritvrdíme i my," podotkol Pauli na margo slovenského publika a dodal: "Vy stredoeurópania sa dokážete rýchlejšie uvoľniť a baviť, akoby ste si viac vážili kapely. U nás je možné vidieť všetky svetové hviezdy, pričom do týchto končín zavíta len zlomok z nich."

Pre skoro dvojhodinový koncert si The Rasmus pripravili bohatý playlist obsahujúci okrem iného aj ich najväčšie hity 'Guilty', 'First Day Of My Life' a samozrejme 'In The Shadows'. "Myslím si, že je to jeden z najlepších mixov piesní, aký sme doteraz mali, predsa len, z toľkých albumov sa vyberá lepšie," uviedol gitarista, ktorý je jedným z troch zakladajúcich členov v aktuálnej zostave kapely.

Pred poslednou piesňou – hitom 'Sail Away' – si 29-ročný frontman kapely Lauri Ylönen vybral z publika mladú Češku Luciu, ktorá si spolu s celou kapelou zaspievala fínsku skladbu 'Rakkauslaulu' z albumu 'Hell of a Collection' (2001).

"Cítime sa tu skvele a ešte tento rok by sme sa mali objaviť na niektorom z festivalov v Maďarsku. Dokonca jednáme aj o nejakých vystúpeniach v Čechách a na Slovensku. Okrem toho sa naši fanúšikovia môžu tešiť na ďalšie dva videoklipy, nemôžem síce prezradiť viac, ale naznačím, že jeden bude pomalšieho charakteru a ten druhý poriadny vypaľovák," prezradil na záver Pauli.

The Rasmus sa na svojom turné prezentujúcom najnovší album 'Black Roses' ešte chystajú navštíviť Anglicko, Belgicko, Holandsko, Estónsko, Nemecko, Rakúsko, Rusko a podľa najnovších informácií jednajú i o koncertoch v Japonsku.



Playlist:

Livin' in a World Without You
In My Life
No Fear
Ten Black Roses
Justify
F-F-F-Falling
Liquid
Your Forgiveness
Chill
Exit Music (For a Film) - Eero Heinonen
Ghost of Love
First Day of My Life
Not Like the Other Girls
Immortal
Live Forever
The Fight
In The Shadows
Guilty
Sail Away

--
Text: Miroslav Meňhert
Foto: Magdaléna Vinterová

Súvisiaci interpreti: The Rasmus