V sobotu 9. mája 2009 to v Prešove koncertne žilo, keď sa v jednom čase na viacerých miestach odohrávali zaujímavé hudobné podujatia. Nám sa podarilo navštíviť pohodový koncert bratislavského dua EA v klube Christiania , neskôr sme sa presunuli do klubu Wave, kde panovala pravá "fönky nálada" vďaka formácii Groovin' Heads.

Krátko po deviatej hodine vstúpili na pódium Christianie Róbert Borodajkevič a Sisa Latková, ktorí spoločne tvoria formáciu EA. Toto zaujímavé zoskupenie, o ktorom určite ešte budeme počuť, produkuje príjemnú zmes melodických pesničiek citlivo zmixovaných so živou gitarou a elektronickou rytmikou.

Naživo boli emócie týchto skladieb umocnené slušným vokálnym výkonom speváčky Sisy a brilantnou Róbertovou hrou na elektrickú gitaru. Publikum, spočiatku trochu chladné, sa postupne naladilo s kapelou na jednu vlnovú dĺžku, výsledkom čoho bol príjemný večer pri pohodovej hudbe. Odozva publika by ale určite bola ešte väčšia, keby sa na pódiu predstavilo viacej živých nástrojov - predsa len pomer živého (spev a gitara) a množstva neživého (samplované bicie, basové linky, zvuky a efekty) spôsobuje pri koncerte istú bariéru. EA si to ale podľa ich vyjadrení pravdepodobne uvedomuje, takže sa možno niekedy v budúcnosti dočkáme väčšieho ansámblu, hrajúceho skladby EA, skladby, ktoré sú na každý pád zaujímavo skomponované a vyprodukované.



Krátko po koncerte EA sa niektorí návštevníci Christianie (vrátane nás) presunuli do neďalekého klubu Wave, kde sa práve začínala funková párty v podaní prešovsko-košickej formácie Groovin' Heads, ktorá je známa svojou skvelou zohratosťou ale aj premenlivým personálnym zložením, ktoré v tento večer vyzeralo nasledovne: Mário "Gapa" Garbera (saxofón), Martin Ferenčík (klávesy), Roman Mečiar (gitara), Michal Šimko (basa) a Robo Tkáč (bicie).

Po zhliadnutí (bohužiaľ len) prvého koncertného kola je nutné uznať, že táto veselá partia s extrémne fotogenickým bubeníkom a publikum neúnavne hecujúcim Gapom obsluhuje svoje inštrumenty skvele, funk má evidentne v krvi a dokáže ním "nakaziť" aj Vás, či sa Vám to páči alebo nie.














--
Autor a foto: Juraj Cagáň
Video: Juraj Cagáň, Zuzana Cagáňová

Súvisiaci interpreti: EA