Britský hudobník Ozzy Osbourne prezradil, že členovia kapely Black Sabbath, v ktorej pôsobí ako spevák, spolu počas koncertovania netrávia priveľa času. Šesťdesiatpäťročný hudobník to povedal v rozhovore pre magazín Classic Rock.

"Vždy sme spolu dobre vychádzali. Poznám Tonyho (Tony Lommi, gitarista, pozn. SITA) 54 rokov. Nemáme medzi sebou žiadne problémy. Necestujeme oddelene, ale nezdržiavame sa v baroch a v skutočnosti spolu ani neobedujeme a nevečeriame, pretože Geezer (Geezer Butler, basgitarista, pozn. SITA) je vegetarián. Nie sme ten typ kapely, ktorá zíde z pódia a potom sa spolu musíme rozprávať, aby sme sa cítili prepojení," uviedol Osbourne.


Black Sabbath vznikli v roku 1969 v Birminghame. Pôvodného frontmana Ozzyho Osbourna vyhodili v roku 1979 pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý v máji 2010 zomrel vo veku 67 rokov. Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997 a následne vydala živý album Reunion (1998). V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom producenta Ricka Rubina nahrávať nový štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli. V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy.

Návrat na scénu v najslávnejšej zostave oznámili 11. novembra 2011 v losangeleskom klube Whisky A Go Go. Spoluprácu ale neskôr odmietol bubeník Bill Ward, ktorý bol nespokojný s kontraktom. Trojicu Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi tak doplnil Brad Wilk, ktorý spolupracoval napríklad s Rage Against The Machine či Audioslave. S ostatným albumom 13 (2013) debutovali na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200.

Zdroj: SITA
Foto: Karel Šanda / Live Nation

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath