Zvukový a vizuálny provokatér Chris Corner alias IAMX dnes vydáva dramatické nové video k skladbe Stardust, prvému singlu z nedávno vydaného albumu Alive in New Light. Ako prvá má dnes premiéru cenzurovaná verzia klipu, v ktorom hosťuje umelkyňa a hudobníkova spriaznená duša Kat Von D.

Energické elektronické experimenty s punkovou energiou, silné textové výpovede, módny vkus, živelné vystúpenia, videoklipy i samotná osobnosť Chrisa Cornera sú šokujúco intímne. Iný nie je ani jeho najnovší hudobno-vizuálny počin pod značkou IAMX. Videoklip k skladbe Stardust, ktorá otvára nový album Alive in New Light, vznikal v centre amerického Los Angeles a režíroval ho sám Corner.

"Prenajal som industriálne vyzerajúci loft a strávil som mesiac experimentovaním so svetlami, zrkadlami a rôznymi kamerovými technikami," vysvetľuje 44-ročný umelec. Jeho kolegyňa, priateľka a hviezda tatérskeho sveta Kat Von D, ktorá hosťuje aj v samotnej piesni, mu pomohla pred kamerami vizuálne pretransformovať jednu z členiek kapely - časť videoklipu je zameraná práve na tento obraz, pod silným a surovým svetlom kamier.

"Kat v tejto piesni spieva nádherne a naozaj som dúfal, že si zahrá aj v klipe. Prišla a dokonale zapadla. Presne vedela, čo má robiť bez toho, aby som ju musel režírovať," dodáva Corner. "Obaja tvoríme, nie preto, že by sme chceli, ale preto, že musíme," dodáva. Dokonalá ľudská i umelecká súhra oboch umelcov sa už čoskoro odzrkadlí aj v eroticky ladenom merchandisingu, ktorý spoločne pripravujú.


O tvorbe pôsobivého videa Chris Corner hovorí: "Nikdy nepracujem s pevným, nemenným námetom. Skôr dávam pri nakrúcaní dohromady akési kúsky puzzle. V tejto súvisloti nemám vzťah k príbehom, ale milujem vizuálne umenie a umenie vizuálnej šou. To som sa snažil vložiť do tohto videa. Okrem toho som sa snažil zachytiť malý kúsok emócie, akú vyvolávajú koncerty IAMX, pretože to považujem za veľmi dôležitú časť tohto projektu," približuje hudobník, ktorý v poslednej dobe okrem vlastných klipov režíroval aj dve videá k skladbám I Am Dust a My Name is Ruin svojho blízkeho priateľa a ikonu elektronickej hudby Garyho Numana.

Neprehliadnuteľný, kontroverzný a expresívny styling videoklipu Stardust sa stal inšpiráciou pre dizajn a svetelný koncept celého aktuálneho koncertného turné IAMX. "Kostýmy a stylingy boli vytvorené veľmi spontánne a pracovali sme na nich všetci, celá kapela. Všetci sme veľmi slobodné a kreatívne duše a bolo naozaj krásne tráviť takto príjemne čas s členmi mojej kapely, Janine Gezang, Sammi Doll a Jonom Sirenom," spomína Chris.

Zaujímavosťou je, že necenzurovaná verzia provokatívneho videa sa dočká svojej celosvetovej premiéry budúci týždeň na webe Playboy.com. Samotný singel Stardust vyjde spolu s kolekciou remixov už v piatok 2. marca.

Vypočujte si celý album Alive in New Light na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show, ktorá nám s manažmentom umelca sprostredkovala exkluzívnu premiéru klipu v rámci slovenských médií.

Súvisiaci interpreti: IAMX