Anglická rocková kapela Motörhead vydá záznam z koncertov, ktoré odohrali v rámci nedávneho nedokončeného turné. Novinka s názvom Clean Your Clock ponúkne nahrávky vystúpení v Mníchove, kde sa skupina predstavila vlani v novembri.

Formácia turné prerušila po tom, čo 28. decembra v dôsledku rakoviny prostaty a zlyhania srdca zomrel spevák a basgitarista Lemmy Kilmister. Po jeho úmrtí Motörhead ukončili činnosť. Kapela sa v rámci koncertnej šnúry mala predstaviť aj v Bratislave. Záznam vyjde 27. mája na vinyle a CD nosiči. Okrem toho sa na trh dostane aj videozáznam spomínaných koncertov.

Motörhead boli súčasťou hudobnej scény od roku 1975 a na konte majú 22 štúdioviek. Medzi ich najznámejšie skladby patria Motorhead (Lemmy ju napísal ešte počas pôsobenia v kapele Hawkwind), Ace Of Spades, Overkill, Bomber či Iron Fist.

Poslednú zostavu kapely tvorili okrem Killmistera Phil "Wizzö" Campbell (gitara, vokály) a Mikkey Dee (bicie). Motörhead sa umiestnili na 26. priečke v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov histórie podľa televízie VH1.

Tracklist live albumu Clean Your Clock: 

1. Start 
2. Live Intro 
3. Bomber 
4. Stay Clean 
5. Metropolis 
6. When The Sky Comes Looking For You 
7. Over The Top 
8. Guitar Solo 
9. The Chase Is Better Than The Catch 
10. Lost Woman Blues 
11. Rock It 
12. Orgasmatron 
13. Doctor Rock Pt 1 
14. Drum Solo 
15. Doctor Rock Pt 2 
16. Just ‘Cos You Got The Power 
17. No Class 
18. Ace Of Spades 
19. Whorehouse Blues 
20. Overkill 


Zdroj: SITA (Nme.com, Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Facebook.com/OfficialMotorhead

Súvisiaci interpreti: Motörhead