Za sebou máme predposlednú epizódu súbojov, v ktorej koučovia tímov proti sebe postavili šesticu súťažiacich. Hneď niekoľkým dvojiciam sa podarilo predviesť súboje, ktoré zdvíhali divákov v sále zo stoličiek. Speváckymi výkonmi i originalitou vloženou do známeho hitu, ktorý nabral nový rozmer.

O prvý standing ovation sa postarala dvojica Vendula Příhodová a Andrea Holá, ktorým ich kouč Michal David vybral skladbu od Shanie Twain Man I Feel Like A Woman. Na pódium sa proti sebe postavili dve speváčky so silnými a svojskými hlasmi. Vendula bola ale predsa len o krok vpred v prirodzenosti pohybu a v práci s mimikou.

"Ste božské," zhrnula jednoducho Marta. "Obom sa vám podarilo vtiahnuť nás do deja," pridala sa Dara. "Ja som sa nesmierne bavil," priznal Pepa. "Urobili ste mi radosť, dali ste to tak, ako sme si to povedali. Každá ste tam bola sama za seba. Je to pre mňa ťažké. Nechám si Vendulku," zvolal v závere svojho hodnotenia kouč Michal David. O Andreu však vzápätí prejavili záujem Dara s Martou i Majk Spirit. Rozhodla sa vstúpiť do ženského tímu, ktorého koučky argumentovali slovami "ženy k ženám". 


Najkreatívnejší súboj 

Na originalitu VítSourala sme vás upozornili už počas prebiehajúcich výberov naslepo, kedy ponúkol svoju vlastnú českú verziu hitu Get Lucky. Ondřej Nováček zase vyniká v rape a rovnako v písaní vlastných textov. Obaja mladíci vniesli svoje prednosti aj do hitu Bruna Marsa Billionaire. Ondřej rapoval vlastný text a Vít si pretextoval refrén do češtiny.

"Veľmi originálne vystúpenie, urobili ste tu šou, ľudia sa zdvihli zo stoličiek," Michal David. Víta označili ostatní kouči za technicky lepšieho speváka, ale za lepšieho šoumana označili Ondřeja. "Bol to najkreatívnejší battle, aký tu bol, klobúk dolu," začal Majk, ktorý nechcel poslať domov nikoho, a tak sa sám zdvihol zo svojho porotcovského kresla a odišiel. "Som rád, že ste ukázali, že všetko je hip-hop. Že ste do relácie vniesli hip-hop, za čo vám ďakujem," pokračoval po návrate už rozhodnutý kouč. Rozhodol sa podľa toho, kto podľa neho môže dôjsť v súťaži ďalej. Preto si vybral Víta. 


Spevák, ktorý zatočil s trémou 

V treťom najsilnejšom súboji včerajšieho večera sa predstavili Martin Císar a Jana Rybníčková. V ringu zabojovali skladbou Beneath Your Beatiful od Emeli Sandé a Labrintha. Martin priznal pred vystúpením silnú trému, z ktorej sa ubúdajúcimi sekundami na pódiu dostával, až napokon ponúkol výborný spevácky výkon, ktorý bol rovnako kvalitný ako výkon jeho súperky Janky, ktorá bola na pódiu od začiatku sebaistejšia.

"Bolo to nádherné. Martin, bol si veľmi nervózny na začiatku a bolo to veľmi cítíť. V globále vyznela lepšie Jana," posúdil Pepa. "Sme na vás pyšné, chceme si vás nechať obidvoch," začala náročné hodnotenie Dara. No rozhodnutie prísť muselo, a tak si tím s dvojkreslom ponechal Janu. Pre Martina však týmto rozhodnutím súťaž neskončila. Vďaka krádeži skončil v tíme Majka Spirita. 


Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Hlas.markiza.sk

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Marta Jandová