Najväčšia jazzová udalosť tohtoročnej jari sa uskutoční už o niekoľko dní. V stredu 5. júna sa v bratislavskej Inchebe stretnú fanúšikovia jazzu, soulu i funku, aby si užili už tradičné jarné vydanie Bratislavských jazzových dní.

Headlinerom festivalu bude jazz-funková legenda Incognito, britská formácia, ktorá boduje po celom svete už dlhé roky. Z Ameriky so špičkovou kapelou na festival pricestuje mladá talentovaná speváčka a hudobníčka Butterscotch. Trojlístok skvelých interpretov doplní Peter Lipa, ktorý po dlhých rokoch vystúpi na pódiu domovského festivalu, a spolu so svojimi fanúšikmi oslávi nielen krásne životné jubileum, ale pokrstí aj knižku "Džez náš každodenný daj nám dnes".

Organizátori festivalu sa snažili program prispôsobiť faktu, že sa koná počas pracovného týždňa. "Prvý koncert večera, vystúpenie Petra Lipu sa začne o 19:00. Po ňom so svojou kapelou zahrá a zaspieva talentovaná Butterscotch a večer ukončí legendárne Incognito. Kapela zahrá od 21:30 jeden a polhodinové vystúpenie," prezradil o programe 6. ročníka Jarných džezákov Pavel Daněk, organizátor festivalu.

Časový lineup Jarných BJD 2013:

19:00 – Peter Lipa Happy Birthday koncert 
20:10 – Butterscotch & band 
21:30 – Incognito 


Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu. Detailné informácie sú k dispozícii na stránkach www.rockpop.skwww.facebook.com/bjd.sk.

Foto: Bryson Roatch - Facebook.com/BUTTERSCOTCHMUSIC

Súvisiaci interpreti: Incognito, Peter Lipa