Legendárny spevák Michal Prokop odohrá už o dva týždne v Bratislave svoj prvý samostatný koncert s kapelou Framus Five po vyše 20 rokoch a vôbec prvý od rozdelenia Česko-Slovenska. Fanúšikom rocku a blues zahrá prierez svojou kariérou a predstaví nový album Sto rokov na ceste.

Michal Prokop, muž mnohých záujmov a profesií, je v hudobnej oblasti známy predovšetkým ako rockový, bluesový a soulový spevák. S kapelou Framus Five sa zapísal do českej hudobnej histórie ako jeden z najvýznamnejších priekopníkov rocku. Už 15. októbra príde po dlhej dobe o svojich kvalitách presvedčiť aj slovenských fanúšikov. Koncert sa uskutoční v Ateliéri Babylon. "Na Bratislavu sa moc teším. Hral som tu síce tento rok v júni spolu s Lubošom Andrštom v Štúdiu S v rámci cyklu Music à la Carte, ale samostatný koncert so svojou kapelou to bude od rozdelenia Česko-Slovenska prvý," hovorí Prokop.

Charizmatický udobník, ktorý je známy aj ako moderátor kultúrnych podujatí či bývalý politik, získal počas svojej kariéry množstvo cien. Na konte má dokonca aj výnimočné ocenenie Rád umenia a literatúry – štátne vyznamenanie Francúzskej republiky v hodnosti dôstojník. Tento rok dostal cenu Zlatá doska Joe's Garage za nový album Sto rokov na ceste. "Koncert bude prierezom celej našej tvorby, čiže 46 rokov, čo spievam. Budú tam pesničky z niekoľkých hlavných albumov, od toho prvého z roku 1968 až k tomu najnovšiemu. Sto rokov na ceste je názov našho nového CD, ide o slogan z textu Pavla Šruta z mojej pesničky Sto rokov samoty. Vlastne, to je ako názov až symbolické," dodal Michal Prokop.

Zárukou výnimočného zážitku je aj jeho sedemčlenná skúsená kapela Framus Five v zložení Luboš Andršt (gitara), Jan Hrubý (husle), Lubor Šonka (klávesy, spev), Jiří Šíma (saxofón, spev), Roman Kubát (trubka), Zdeněk Tichota (basová gitara) a Pavel Razím (bicie nástroje).


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Michal Prokop