Britský spevák Robbie Williams dnes exkluzívne prostredníctvom svojej oficiálnej stránky Robbiewilliams.com vydáva album Under the Radar: Volume 1. Štyridsaťročný interpret o tom informoval len v trojdňovom predstihu - v piatok prostredníctvom krátkeho videa.

Novinka obsahuje skladby, ktoré Robbie Williams nahral v minulosti, no zatiaľ sa neobjavili na žiadnom albume. Hudobník vo videu prezradil povedal, že jeho častý spolupracovník, producent Guy Chambers, sa z nápadu veľmi neteší. "Myslí si, že som sa zbláznil, keď chcem zaradiť tieto skladby na album bez toho, aby sme ho propagovali v televízii, rozhlase či na veľkom turné," dodal a vyhlásil, že on chce štúdiovku vydať hneď teraz.

Album je zaujímavý aj obalom, na ktorom je spevák nahý a vo výskoku ponúka fanúšikom ničím nerušený výhľad na svoj zadok. Provokatívny záber má zrejme čiastočne nahradiť nedostatok propagácie a tiež podčiarknuť fakt, že album nebude dostupný v žiadnych kamenných ani internetových obchodoch (tie by aj tak s takýmto obalom mohli mať problém). Dá sa kúpiť len na webe Robbiewilliams.com, kde si fanúšikovia môžu objednať klasický CD nosič, podpísanú nahrávku alebo digitálnu verziu na stiahnutie.

Robbie Williams sa v súčasnosti pripravuje na veľké turné s svojimi najväčšími hitmi Let Me Entertain You Tour, v rámci ktorého sa predstaví aj v Bratislave. V Slovnaft Aréne vystúpi 18. apríla 2015. Klasické vstupenky na koncert sa v novembri krátko po spustení predpredaja vypredali, k dispozícii však ešte sú VIP lístky.


Zdroj: SITA, Robbiewilliams.com, Nme.com
Foto: Greg Williams

Súvisiaci interpreti: Robbie Williams