Kanadský hudobník a spevák Bryan Adams v stredu prostredníctvom svojej oficiálnej stránky na Facebooku oznámil, že koncom roka vystúpi v Brne. Novembrový koncert bude súčasťou európskeho turné na podporu ostatného albumu, ktorý už predstavil aj na Slovensku.

Vystúpenie Bryana Adamsa sa uskutoční 19. novembra v brnianskej DRFG Aréne. Stane sa tak v rámci pokračovania turné k ostatnému albumu Get Up, s ktorým vlani zavítal aj do Košíc. Z nahrávky, ktorá vyšla ešte v októbri 2015, pochádzajú single Brand New Day, You Belong to Me, Do What Ya Gotta Do a Don't Even Try. Štúdiovka sa dostala na druhé miesto v UK Charte.

Prečítajte si: Bryan Adams rozpálil v Košičanoch vášeň pre dobrú rockovú show

Bryan Adams debutoval v roku 1980 eponymným albumom a doteraz vydal 13 štúdioviek. Okrem toho má na konte päť kompilácií a päť živých nahrávok. V roku 1992 získal Grammy za skladbu (Everything I Do) I Do It For You, ktorá bola súčasťou soundtracku filmu Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991).

Trikrát ho nominovali na Oscara a päťkrát na Zlatý glóbus, no ani jednu z týchto cien zatiaľ nezískal. Od marca 2011 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Pri jej slávnostnom odhaľovaní ho sprevádzala hokejová legenda Wayne Gretzky. V roku 2012 vydal knihu fotografií Exposed. 

Text: SITA, Hudba.sk
Foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP

Súvisiaci interpreti: Bryan Adams