Po druhom štúdiovom albume Play Against The Rules prichádza kapela do predajní s druhým EP albumom. Štvoricu nosičov zavŕši živé predstavenie nového EP albumu Venus Versus Mars na marcovom turné v siedmich slovenských mestách.

Materiál na nové EP vznikal dlhšie a do užšieho výberu sa dostali skladby, ktoré sa od seba líšia, avšak obsahujú rukopis lídra kapely a skladateľa Dominika Štofka. "Veľa songov vzišlo od vydania nášho posledného albumu Play Against The Rules, až okolo 30 alebo 40. Dlho sme premýšľali nad tým, čo s nimi a rozhodli sme sa, že tie najzaujímavejšie spojíme do celku a zrodí sa nové EP. Je pre nás veľká česť, že nám v skladbe Dead Mans Heart zahosťovala aj česká speváčka Lenny. Už pri nahrávaní skladby v Prahe odhalila svoje rockové srdce a pokoru, pre ktorú sme si ju veľmi obľúbili. Lenny si úprimne vážime a verím, že sa naše cesty ešte niekedy stretnú," prezradil spevák.

Rôznorodosť zvukov

EP nesie názov Venus Versus Mars a zvukovo je ďalej ako album Play Agains The Rules, ktorý vyšiel v roku 2017. Jednotlivé piesne sa vyznačujú rôznorodosťou zvukov i dynamiky, avšak cítiť z nich stále charakteristické črty kapely. Prezrádzajú aj formovanie kapely a akým smerom sa uberá. "Myslím si, že keď je formácia rozpoznateľná podľa melodiky, používaných soundov alebo liniek spevu, je to aj pre poslucháčov dobrý znak," dodal gitarista Michal Neffe.

Kapela ročne odohrá 90 koncertov. Za šesť rokov aktívnej existencie zahrala na viac než 500 pódiách v šiestich krajinách Európy. Posledné dva roky sa rozrástla a koncertuje už ako šesťčlenné teleso. Vokalistky Erika Rein a Klára Mockovčiaková obohatili zvuk a aranžmány live vystúpení. Už tradične v marci absolvuje bratislavská formácia slovenské turné. Návštevníci sa môžu tešiť na novú formu predstavenia, klubový zvuk, prepracovanú vizuálnu šou a nové skladby z aktuálneho EP. Cieľom turné je spájať hudobné rôzne žánre a obohacovať tak rozhľad poslucháča bez ohľadu na vek. Hudba spája, a to je motto, ktoré King Shaolin zastáva.


King Shaolin Napapijri Tour 2019:
1.3. Nové Mesto nad Váhom
8. 3. Prešov
9.3. Košice
15.3. Vrútky
22.3. Trnava
23.3. Nitra
30. 3. Bratislava - krst albumu

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Neffe.

Súvisiaci interpreti: King Shaolin