Talentovaná alternatívna trojka prichádza po piatich mesiacoch s ďalším singlom. Atmosférickú skladbu s názvom N.W.T.U.A. zverejnilii v sobotu večer spolu s pôsobivým videoklipom, ktorého nakrúcanie na zamrznutom jazere si vyžadovalo precízne plánovanie.

Nitrianski Fresh Out Of The Bus prichádzajú s novým singlom, ktorý sa na rozdiel od predchádzajúcej skladby Rats s dôležitým spoločenským odkazom nesie v osobnejšej rovine. "Je to príbeh o tom, že každé ťažké obdobie vo vzťahu sa dá prekonať," hovorí frontman Tom Löbb.

Príbehovosť skladby chcela kapela podporiť silným videoklipom. Ako kameraman na ňom pracoval Nick Kollár, ktorý sa podieľal na väčšine klipov skupiny, réžiu má na svedomí Michal Pusztay. Práve oni sa rozhodli pre netradičné riešenie nakrúcania. Aby dosiahli špecifický efekt, celý klip točili na klasický filmový materiál. 

"Viem, že chalani z FOOTB si pri tvorbe nikdy nič nezľahčujú, tak sme sa na to pozreli rovnako," hovorí Kollár. Natáčanie prebiehalo v Bratislave a na zamrznutom jazere Neusiedlersee v Rakúsku, a muselo byť presne naplánované. "Nevýhodou točenia na film je, že na zábery čakáte až do vyvolania," ozrejmuje Kollár. "Avšak výsledok stojí za to."


Okrem nového singla a klipu majú Fresh Out Of The Bus ďalšiu dobrú správu. Nitrianske trio, ktoré má za sebou koncerty s japonskou kapelou Tricot, či s indie princeznou Princess Chelsea, vystúpenia na festivaloch Pohoda, Rock For People či Grape, zažije tento rok svoju ďalšiu veľkú festivalovú premiéru. V júli sa predstaví na českom Colours of Ostrava. "Je to pre nás splnený sen, veľmi sa do Ostravy tešíme," dodáva Löbb.

Novinku Fresh Out Of The Bus N.W.T.U.A. si môžete najbližšie vypočuť naživo v bratislavskom klube Hopkirk, kde kapela vystúpi 6. mája.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Marián Tesák. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach kapely www.footb.us a www.facebook.com/freshoutofthebus.

Súvisiaci interpreti: Fresh Out of The Bus