Los Angeles sa zjavne stáva obľúbeným miestom slovenských rapperov. Po Majkovi Spiritovi totiž mesto anjelov navštívil aj Delik, ktorý tam rovnako ako člen H16 nakrútil videoklip. Tento týždeň sme sa konečne dočkali aj spoločnej skladby Bustu Rhymesa a Eminema, no hudobný svet zarmútila smrť legendárneho Bobbyho Womacka, ktorého pamiatku si následne uctil 9th Wonder.

To, že bol Delik začiatkom tohto roka nakrúcať klip v Los Angeles, bolo známe už dávnejšie. Na výsledný produkt sme si však museli počkať až do posledného júnového dňa, keď člen formácie Moja Reč vypustil spoločný vizuál k dvom skladbám - Hlas ľudu (Remix) a Slzy štastia, ktoré obe produkoval DJ Wich. Takmer šesťminútové video s výstižným názvom Sloboda finále režíroval Jan Bezouška a ide o posledný klip k Delikovej debutovej sólovke Sloboda. Rapper už totiž momentálne pripravuje nové EP, na ktorom sa produkčne podieľajú Dalyb, Konex a Nobodylisten. EP vzniká v Egovom piešťanskom štúdiu za asistencie mien ako Samey, Gleb a Yaksha.

Delik - Sloboda finále

Busta Rhymes zverejnil v pondelok dlho očakávanú skladbu Calm Down s hosťujúcim Eminemom, ktorú prvý raz avizoval ešte vlani v septembri. Ide o singel z Bustovej ešte dlhšie pripravovanej desiatej štúdiovky E.L.E.2 (Extinction Level Event 2), ktorá by mala vyjsť tento rok. Takmer šesťminútový track produkoval Scoop DeVille, ktorý doň použil sample z hitu Jump Around od House Of Pain.

Busta Rhymes feat. Eminem - Calm Down

Minulý týždeň v piatok vo veku 70 rokov opustil tento svet soulový spevák Bobby Womack. Producent 9th Wonder si tohto velikána, ktorý svojou tvorbou ovplyvnil množstvo známych hudobníkov, uctil kompiláciou s názvom Farewell To The Soul Man: A Tribute To Bobby Womack. Viac o živote a tvorbe Bobbyho Womacka si môžete prečítať TU.

9th Wonder - Farewell To The Soul Man: A Tribute To Bobby Womack

Common koncom tohto mesiaca vydá svoju desiatu štúdiovku Nobody Smiling, z ktorej najnovšie zverejnil singel Speak My Piece. Ten, rovnako ako celý album, produkoval No I.D. Nahrávka bude obsahovať celkovo trinásť trackov s hosťami ako Big Sean, Vince Staples, Jhené Aiko či Cocaine 80s.

Common - Speak My Piece

Jeezy tento týždeň ohlásil, že jeho nový album s názvom Seen It All dorazí 2. septembra. Krátko na to vypustil aj prvý singel, ktorým je titulná skladba. V nej hosťuje Jay Z, pričom o produkciu sa postaral Cardo.

Jeezy feat. Jay Z - Seen It All

Raekwon sa po Wishing On A Star od Rose Royce rozhodol nahrať coververziu ďalšej r'n'b skladby. Tentoraz si vybral pieseň Trippin', ktorú v roku 1996 nahral Horace Brown. Raekwonova verzia dostala názov Stop Tripping.

Raekwon - Stop Tripping

Mobb Deep v apríli po dlhých ôsmich rokoch vydali nový album The Infamous... Mobb Deep. Na ňom sa nachádza aj skladba Dirt, ktorá sa teraz dočkala remixu. Ten sa od originálu odlišuje v tom, že v ňom hosťuje Ghostface Killah.

Mobb Deep feat. Ghostface Killah - Dirt (Remix)

Producent Apollo Brown vydal koncom apríla inštrumentálny album Thirty Eight, na ktorom nájdete okrem iných aj skladbu Shotguns In Hell. Tú si teraz požičal Roc Marciano, ktorý si do nej zarapoval, pričom výsledok je viac než podarený.

Roc Marciano - Shotguns In Hell

Torae a Skyzoo, ktorí majú vonku spoločný album Barrel Brothers, spojili sily s Fokisom a Cortezom a spoločne nahrali track s názvom City Of Giants. Ten sa bude nachádzať na EP s názvom The WWE-P, za ktorým stojí Loyalty Digital Corp. Pôjde o kompiláciu postavenú na beatoch vytvorených zo skladieb známych z wrestlingových zápasov.

Torae, Skyzoo, Fokis & Cortez - City Of Giants

Kanadské elektronické duo Zeds Dead vydalo v utorok nové EP s názvom Somewhere Else, z ktorého tri dni predtým predstavilo skladbu Dead Price. A práve tá je dôvodom, prečo ich spomíname v tejto rubrike. Hosťuje v nej totiž one and only Sean Price.

Zeds Dead feat. Sean Price - Dead Price

Sean Price si rap očividne užíva. Ďalším dôkazom je krátka skladba Unorthodox P!, v ktorej použil inštrumentálku z Unorthodox od Joeyho Bada$$a, ktorú produkoval DJ Premier.

Sean Price - Unorthodox P!

A nakoniec tu máme ešte nové video od Emilia Rojasa. Ten koncom mája vydal mixtape Zero Fucks Given Volume One obsahujúci desiatku skladieb. Jednou z nich je vec Trouble, v ktorej hosťuje N.O.R.E. A práve ich spolupráca sa dočkala vizuálu, ktorý vznikol v Miami.

Emilio Rojas feat. N.O.R.E. - Trouble

Autor: Miguel Mitchél
Foto: I Love Party Production

Súvisiaci interpreti: Busta Rhymes, Moja Reč