Americká spevácka súťaž X Factor sa v týchto dňoch dostala do svojej ďalšej, divácky veľmi obľúbenej fázy živých vystúpení, kde o ďalší postup v súťaži bojujú už len tí najlepší. V prvom priamom prenose spomedzi finálovej šestnástky ohúrilo porotcov a publikum trio Emblem3 a len trinásťročná favoritka súťaže Carly Rose Sonenclar.

Táto spevácka hviezdička okúzlila porotcov už na kastingu, kde bez najmenšieho zaváhania odspievala soulový hit Feeling Good od Niny Simone. Tentoraz vsadila na song s podobným názvom, no úplne odlišnou atmosférou - Good Feeling z dielne amerického rapera Flo Rida. Britney Spears, ako jej kouč, si počas príprav na toto vystúpenie zaspomínala na svoj prvý hit Baby One More Time. Ako vhodný outfit totiž pre Carly Rose zvolila práve školskú uniformu.

Mladučká speváčka počas vystúpenia pôsobila opäť relatívne suverénne. Pri tanečných krokoch nacvičovanej choreografie sa z nej však istota mierne vytrácala. Evidentné sústredenie jej síce neubralo na speváckom výkone, no na celkovom dojme z prejavu predsa trochu len áno.

L.A. Reid sa vyznal z toho, že miluje speváčkin hlas, ale zároveň z vystúpenia necítil, že by sa Carly zabávala. "To je moja jediná kritika, ale si úžasná," podotkol v závere svojho hodnotenia. Porotca Simon Cowell by síce pre Carly zvolil iný song, ale zároveň sa vyjadril, že by bol zločin, ak by Carly musela opustiť súťaž. 

Carly Rose Sonenclar - Good Feeling (X Factor USA 2012)

Nový americký boyband?

O energické a iskrivé vystúpenie sa postarala trojica, ktorá si hovorí Emblem3. Chlapci si pre svoje prvé živé vystúpenie zvolili pieseň amerického hudobníka Matisyahu One Day. Od prvého momentu zaplnila trojica celé pódium. Veľmi dobre vedeli, ako to celé hrať na kamery, aj ako zapôsobiť na kričiace fanúšičky v publiku. A neočarili iba publikum, ale aj Demi Lovato, ktorá sa priznala, že z nich doslova omdlieva. "Mala by som byť sudcom a nie s vami flirtovať keď spievate," zhodnotila s úsmevom svoje pocity z vystúpenia.

A nebola jediná. Absolútne nadšená bola aj Britney: "Vaše trio je úžasné, ste absolútne rozkošní." L.A. Reid vystúpenie nevnímal tak emotívne ako ženská časť poroty, no to, že nazval trojicu "ďalšou americkou popovou senzáciou" malo rovnako vysokú výpovednú hodnotu ako hodnotenia ostatných porotcov.

Emblem3 - One Day (X Factor USA 2012)

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto:Tthexfactorusa.com