Legendárna česká skupina Lucie, ktorá sa minulý rok po desiatich rokoch vrátila na koncertné pódiá s desiatimi vypredanými koncertami, ktoré navštívilo viac ako 150-tisíc fanúšikov, potvrdila svoje koncertné plány i pre nasledujúci rok. V lete 2016 sa predstaví na troch open-air koncertoch v Česku a jednom halovom koncerte na Slovensku.

Sériou československých koncertov skupina Lucie oslávi 30. výročie od svojho prvého koncertného vystúpenia. Dá sa preto predpokladať, že okrem hitov z celej dlhoročnej a úspešnej kariéry ponúkne najväčšia česká rocková skupina aj množstvo narodeninových prekvapení. Kapela so svojím tímom už teraz pracuje na vizuálnej a zvukovej podobe koncertov.

Lucie - 30 rokov - Turné 2016:

16. 6. - Plzeň, Amfitáter Lochotín
22. 6. - Bratislava, Incheba Expo Aréna
24. 6. - Brno, Velodrom
1. 7. - Praha, Eden Aréna

Výročia kapiel sú na rozdiel od súkromných sviatkov najmä o tom, že hudobníci pripravujú darčeky pre svojich fanúšikov. Hneď prvým prekvapením, ktorým David Koller, Robert Kodym, P.B.Ch. a Michal Dvořák potešili skalných, je úplne nový videoklip k jednému z najväčších hitov, ktorý sa spája práve s obdobím Vianoc - Medvídek.

"Nakrúcať klip po toľkých rokoch bolo pre nás veľmi zaujímavé. Zverili sme sa do rúk skúsených profesionálov, nakrúcanie sme si užívali a s výsledkom sme spokojní. Pevne veríme, že spokojní budú i naši fanúšikovia. Všetkým odporúčame pozrieť si video až do úplného konca. Tešíme sa na skoré stretnutie s vami," odkazuje kapela.


Skupina Lucie vstúpila na českú hudobnú scénu s prvým singlom v roku 1988, svoj vznik však datuje už o dva roky skôr, kedy odohrala svoj premiérový koncert. Debutovou platňou bol v roku 1990 eponymný album, zatiaľ posledný pôvodný album Dobrá kočzka která nemlsá vyšiel v roku 2002.

Celkovo skupina predala viac ako milión hudobných nosičov, pričom s tromi štúdiovými nahrávkami pokorila magickú hranicu 100-tisíc predaných kusov a získala za ne Diamantovú platňu. Okrem viacerých víťazstiev v ankete Český slávik je tiež Lucie držiteľom titulov interpret, skupina a album dvadsaťročia, ktoré jej udelili počas 20. ročníka vyhlásenia hudobných cien Anděl. 

Minuloročné comebackové turné bolo divácky veľmi úspešné. Všetky koncerty boli vypredané a Lucie sa zároveň stala prvou skupinou v histórii, ktorá trikrát po sebe vypredala pražskú O2 arénu. Prísľubom ďalších veľkolepých koncertov je nedávne podpísanie zmluvy o exkluzívnom zastupovaní so spoločnosťou Live Nation Česká republika. 

Redakciu Hudba.sk informovala Lenka Slaná, PR manažérka Lucie pre Slovensko.

Foto: Martina Mlčúchová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lucie