Skupina Peter Bič Project po minuloročných singloch Maky a Len sa smej prichádza s ďalšou novinkou, ktorá je predzvesťou jej nového albumu, plánovaného na vydanie v druhej polovici roka 2024. Kapela momentálne intenzívne pracuje na nových skladbách, keďže koncertná sezóna sa už nezadržateľne rozbieha a príležitostí dostať sa do štúdia bude čoraz menej.

"Nie je jednoduché sa počas hlavnej koncertnej sezóny dostať do štúdia, nahrávať a tvoriť. Preto nám nezostáva nič iné, ako to robiť s predstihom. Ale našťastie máme veľmi tvorivé obdobie," hovorí Peter Bič. "Nový album by sme chceli vydať niekedy na jeseň. Perly je teda ďalšia pieseň, ktorá sa na ňom objaví. Je o víre vášní, života a energie, ktorá medzi nami prúdi. Pracovne sme ju pri nahrávaní volali čardáš," dodáva líder kapely.

Hlavným autorom piesne je Michal Mifkovič, ktorý napísal text a hudbu zložil spolu s Bičom. Kapela pieseň nahrala u Romana Šoltysa v štúdiu Klakson v zložení Peter Bič (spev, akustická gitara, elektrická gitara, guitalele), Viktória Vargová (vokál), Tomáš Ferko (klavír, synth), Rišo Rohaľ (basová gitara), Edo Kišš (bicie, perkusie), Fero Jano (husle, vokál) a Tomáš Javnický (soprán sax, tenor sax) spolu s hosťom Aďom Harvanom (klarinet, tenor sax). Roman Šoltys sa postaral aj o mix a mastering. 

Režisérom videoklipu je Peter Rončík. "Už od začiatku sme vedeli, že klip bude jednoducho energická tancovačka obohatená o dejovú líniu. Chceli sme zachytiť transformáciu postavy hanblivej a osamelej tanečnice v priebehu jednej noci, kedy sa 'oslobodí' a nájde svoje miesto na parkete. Musel som nájsť spôsob, ako zachytiť energiu a dynamiku, a zároveň ponechať priestor pre intímnejšie momenty medzi hlavnými postavami, preto si klip vyžadoval aj značné kreatívne a technické úsilie. Klip bol pre každého z účastníkov veľkou výzvou a pevne verím, že si nájde medzi divákmi svoje miesto."

Okrem nahrávania nových skladieb sa Peter Bič Project začiatkom roka venovali aj príprave záznamu z minuloročného turné, ktorý vyšiel pred dvoma týždňami ako dvoj-CD pod názvom Naživo.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva WildRiverMUSIC. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project