V zaplnenom divadle Teatro Wüstenrot odohrala Anka Repková v nedeľu 26. novembra gospelový koncert obohatený o skladby z nového albumu Som pravdivá, ktorý bol počas koncertu aj pokrstený. Hosťom večera bol gospelový spevák Daniel Thomas, ktorý bol zároveň jedným z krstných rodičov.

Samotný koncert otvorila troma piesňami Anka Repková, s ktorou si zaspieval jej spevácky zbor za sprievodu hudobníkov Viliama Vitéza, Andreja Karlika, Martina Gábora, Andreja Novotného, sláčikového kvarteta The Ladies Ensemble a vokalistiek z radov študentiek Konzervatória v Bratislave. Rovnaká zostava sprevádzala aj hlavného hosťa večera. Bol ním Daniel Thomas, ktorého Anka Repková ho spoznala pred dvoma rokmi v Londýne, kde istý čas pôsobila v miestnom gospelovom zbore.

Daniel sa so slovenskými hudobníkmi a vokalistkami rýchlo zžil a zaplnenú sálu čoskoro nielen postavil na nohy, ale vyhecoval, aby všetci spievali a tancovali spolu s ním. Tri piesne si s ním zaspieval neopakovateľný zbor, zložený z 55 ľudí, ktorí sa zúčastnili víkendového gospelového workshopu organizovaného Ankou Repkovou. Ľudia, ktorí stáli prvý raz na javisku, predviedli skutočnú gospelovú šou, ktorá vyvolala opätovné ovácie v sále.

Album pokrstený perím

Nový album Anky Repkovej, ktorý je zároveň jej osobnou výpoveďou a priblížením cesty jej prerodu, pokrstili traja dôležití ľudia v jej profesionálom živote. Moderátor Slovenského rozhlasu Roman Bomboš, ktorý sa s Ankou pozná dlhé roky, autorka, trénerka a transformačná koučka Katarína Zacharová a už spomínaný Daniel Thomas. "Perie som si vybrala, pretože je pre mňa symbolom slobody a ľahkosti. Je to moja najosobnejšia výpoveď prostredníctvom piesní, verím, že pre mnohých bude inšpiratívna," vysvetlila Repková.

Krstná mama Katarína Zacharová sa o celom večere vyjadrila s nadšením: "Veľký gospelový koncert bol pre mňa intenzívny zážitok s kvalitnou, hlbokou a úprimnou hudbou a nádherným spevom Anky Repkovej a jej zahraničného hosťa Daniela Thomasa. Zabudla som na všetky starosti, ich hudba ma nabila úžasnou pozitívnou energiou. A nová tvorba na albume Anky Repkovej je jedinečná, lebo nielen sa dobre počúva, ale dostáva sa vám pod kožu a dotkne sa vášho srdca, a tým vás inšpiruje a dodá energiu do náročných dní. Ďakujem za tento umelecký zážitok."

Samotný Daniel Thomas sa rovnako nechal unášať atmosférou bratislavského koncertu a netajil radosť, že môže byť súčasťou tohto projektu, o čom svedčia aj jeho slová: "Anka ma so svojimi piesňami a celým muzikantským ansáblom zobrala na krásnu cestu. Slovám som síce nerozumel, ale cítil som emócie, pretože Anka spieva zo srdca. Prajem jej, aby mal jej nový album veľký úspech a bol začiatkom jej ďalších diel a práce. Som šťastný, že som mohol byť súčasťou tohto večera."

Moderátor Roman Bomboš vyzval prítomných divákov, aby svojimi rozsvietenými mobilmi pozdravili album Anky Repkovej a vyjadril nádej, že rovnako, ako sa stalo svetlom pre samotnú interpretku, nech prinesie svetlo do života aj jeho poslucháčom.

Pestrý album končí meditáciou

Album obsahuje rôzne žánre od rock'n'rollu, latina, popu, world music až po filmovú hudbu. Okrem piesní sa na albume nachádza aj hovorené slovo - riadená meditácia s názvom Uzdravenie. Autorka ju zamerala na uzdravenie vzťahu so sebou samým, s ostatnými ľuďmi a na znásobenie lásky k sebe samému a k okoliu.

"Nie je mi ľahostajné, čo sa deje vo svete, ako sa správame k našej planéte, ľuďom, zvieratám, prírode," objasňuje na margo albumu autorka a intepretka Anka Repková. "Verím, že každý z nás má silu a moc zmeniť svet, pokiaľ začneme od seba samého. Zámerom môjho albumu je pomôcť poslucháčom prebudiť svoju dušu, rozvíjať dobro a lásku, povzbudiť ich, že to má zmysel. Mňa osobne doviedla tvorba týchto piesní k mnohým uvedomeniam, k sebapoznaniu a sebaprijatiu," dodala.

Po singloch Vyznanie, Svetlo a Výzva Anka predstavuje aj titulnú pieseň albumu Som pravdivá. "Hudbu i text som napísala ja, zaranžoval mi ju talentovaný muzikant Juraj Holoda a je o mojom vnútornom oslobodení sa, o bezstarostnosti, radosti. Je tiež o tom, akou sa žena stane, keď objaví, kto naozaj je, keď to prijme a začne byť sama sebou," prezrádza Anka Repková.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Anna Olvecká. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Anka Repková