Anglický hudobník a spevák Ringo Starr ohlásil termíny budúcoročného európskeho turné. Niekdajší bubeník kapely The Beatles sa predstaví napríklad 19. júna v pražskom Kongresovom centre alebo o deň neskôr vo viedenskej Stadthalle.

77-ročný hudobník vyrazí na koncertnú šnúru so svojím All Starr Bandom, v ktorom pôsobia Colin Hay, Graham Gouldman, Steve Lukather, Gregg Rolie, Warren Ham a Gregg Bissonette.

Ringo Starr, vlastným menom Richard Starkey Jr., pôsobil v začiatkoch kariéry v kapele Rory Storm and the Hurricanes. V roku 1962 sa stal členom The Beatles, ku ktorým patrili aj John Lennon, Paul McCartney a George Harrison. Po rozpade skupiny v roku 1970 sa vydal na sólovú dráhu. Ešte v tom istom roku uviedol na trh prvé dve sólové štúdiovky - Sentimental Journey a Beaucoups Of Blues.

Počas svojej sólovej kariéry nahral zatiaľ 19 štúdioviek, pričom najnovšiu s názvom Give More Love vydal tento rok v septembri. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a predvlani ako sólového umelca.

Vypočujte si jeho najnovší album na Deezeri:



Zdroj: SITA (Ringostarr.com, archív)
Foto: TASR/AP

Súvisiaci interpreti: Ringo Starr