Americká rocková formácia Van Halen zverejnila termín vydania a obal nového albumu. Prvá štúdiovka kapely po 28 rokoch, na ktorej sa podieľal spevák David Lee Roth, sa na trh dostane 7. februára. Na obale albumu bude vlak z New Yorku.

Prvý singel z nahrávky a videoklip k nemu vyjde 10. januára. V ten istý deň by skupina mala zverejniť aj prvé termíny comebackového turné.

Van Halen majú na konte 11 štúdiových albumov, zatiaľ posledný vydali v roku 1998 pod názvom Van Halen III (1998). V pôvodnej zostave s Davidom Leem Rothom sa však naposledy štúdiovkou prezentovali v roku 1984, kedy vydali úspešný album 1984. Táto nahrávka obsahuje aj megahit Jump.

David Lee Roth v roku 1985 skupinu opustil, no následne sa do nej niekoľkokrát vrátil - prvý raz v roku 1996, potom v roku 2000 a najnovšie v nej pôsobí od roku 2006. Počas absencie Leeho Rotha boli spevákmi skupiny Sammy Hagar a Gary Cherone.

Van Halen predali v USA viac než 56 miliónov kópií nahrávok. Na základe týchto údajov sú jednou z tridsiatich najpredávanejších skupín v krajine. V súčasnosti Van Halen tvoria okrem spomínaného Davida Lee Rotha bratia Eddie a Alex Van Halenovci a Eddieho syn Wolfgang, ktorý v zostave nahradil Michaela Anthonyho.

Van Halen - comebackové promo video

Informáciu zverejnila webová stránka aceshowbiz.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jason DeCrow

Súvisiaci interpreti: Van Halen