Americký spevák a herec Justin Timberlake vydá nový štúdiový album Man of the Woods. Novinka sa dostane na trh už o necelý mesiac, 2. februára. Prvý singel z nahrávky si priaznivci 36-ročného rodáka z Memphisu budú môcť vypočuť 5. januára.

Justin Timberlake oznámil vydanie albumu prostredníctvom videa, v ktorom prezradil, že ho pri tvorbe inšpirovali jeho syn, manželka a rodina. "Tento album je viac ako ostatné albumy, čo som napísal. Je o tom, odkiaľ pochádzam. Je osobný," vyjadril sa interpret v klipe, v ktorom okrem neho, jeho ženy Jessicy Biel a ich synčeka môžete vidieť aj speváka, rapera a producenta Pharrella Williamsa. Podľa vizuálu aj hudobných ukážok vo videu by album mohol byť zaujímavým prienikom popu a akustických žánrov ako folk, country či blues.

Spoluautor a interpret hitov ako Cry Me a River, SexyBack, Mirrors či Can't Stop the Feeling! o návrate k svojim koreňom na pripravovanom albume prehovoril už minulý rok v rozhovore pre AMP Radio. "Myslím, že to, kde som v Amerike vyrastal, má na mňa stále veľký vplyv. Vyrastal som v Tennessee, Memphis je známy ako rodisko rock'n'rollu, ale je tiež domovom bluesovej hudby, a Nashville je hneď za rohom, takže je tam aj veľa country hudby," uviedol spevák, ktorý sa dva dni po vydaní albumu predstaví ako hlavná hudobná hviezda najsledovanejšieho televízneho prenosu v USA - Super Bowlu 2018.


Justin Randall Timberlake odštartoval kariéru v zábavnom priemysle už ako dieťa. Najprv pôsobil v televíznej šou The Mickey Mouse Club, kde stretol budúceho kolegu zo skupiny N Sync JC-ho Chaseza. Práve v tejto formácii sa dostal do povedomia verejnosti. V roku 2002 vydal debutovú sólovú štúdiovku Justified a úspech zaznamenal aj s druhou nahrávkou FutureSex/LoveSounds (2006). V roku 2013 vydal albumy The 20/20 Experience a The 20/20 Experience - 2 of 2.

Počas svojej kariéry zatiaľ získal desať cien Grammy, tri BRIT Awards alebo štyri Primetime Emmy. Účinkoval napríklad v snímkach Mimo zákona (2005), V reťaziach (2006), Alpha Dog (2006), Sociálna sieť (2010), Vymedzený čas (2011), Mrcha učiteľka (2011), Ide len o sex (2011), Späť v hre (2012), Hra na hrane (2013) či Vnútri Llewyna Davisa (2013).

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo /Abdeljalil Bounhar

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake