Basgitarista americkej kapely Metallica Robert Trujillo vystúpil s formáciou Korn. Päťdesiatdvaročný muzikant, ktorý hrá v Metallice od roku 2003, tak urobil počas koncertu v peruánskom meste Lima, kde si s kapelou zahral skladbu Blind.

Na pódiu bol pritom aj jeho dvanásťročný syn Tye Trujillo, ktorý v skupine Korn počas aprílových koncertov v Južnej Amerike zastúpil basgitaristu skupiny Fieldyho. Ten pre neočakávané okolnosti nemohol po európskej časti pokračovať v turné, k formácii sa ale plánuje vrátiť 6. mája na festivale Carolina Rebellion.

Kapela však minulý týždeň mnohých fanúšikov sklamala vyhlásením, že väčšina naplánovaných májových koncertov sa neuskutoční, resp. budú presunuté na iné termíny. Opäť sú za tým "nepredvídateľné okolnosti".

Prečítajte si viac: S kapelou Korn bude koncertovať 12-ročný syn basgitaristu skupiny Metallica


Kapela Korn vznikla v roku 1993 v kalifornskom Bakersfielde a jej zostavu momentálne tvoria aj spevák Jonathan Davis, gitaristi James "Munky" Shaffer a Brian "Head" Welch a bubeník Ray Luzier. Debutovú, eponymnú štúdiovku vydali v roku 1994, no nezaznamenali ňou výrazný úspech.

Známejšími sa stali vďaka druhému albumu Life Is Peachy (1996), ktorý sa dostal na tretiu priečku amerického rebríčka Billboard 200. S nasledujúcimi štúdiovkami Follow The Leader (1998) a Issues (1999) tento rebríček už dobyli. Ďalších osem štúdioviek sa tiež umiestnilo v prvej desiatke. Zatiaľ získali osem nominácií na Grammy, pričom dvakrát si sošku aj odniesli.

Prečítajte si: Korn ukázali vypredanému NTC neslabnúcu silu overených hitov

Zdroj: SITA (Loudwire.com, archív)
Foto: Youtube / RUM Entertainment

Súvisiaci interpreti: Korn