Skupina Vidiek prichádza s nanajvýš aktuálnou celospoločenskou výzvou v novom singli Dohodnime sa. Novinka predznamenáva vydanie výberového dvojalbumu Vidiek Najvidiekovatejší, ktorý vyjde už čoskoro vo vydavateľstve Opus.

"Dohodnime sa na mieri," spieva Ján Kuric v čerstvej novinke, ktorú skupina Vidiek zverejnila spolu s videoklipom. "Pieseň je o tom, čo každý z nás potrebuje ako soľ – o dohode. Je jedno, či tým myslíme dohodu medzi ženou a mužom, medzi politikmi a ich stranami, medzi rozličnými národmi alebo medzi pozemšťanmi a mimozemšťanmi. Bez dohody ostane vždy len spor, čo určite nie je dobrý výsledok. S dohodou to dopadne určite lepšie," hovorí spevák.


Autorom hudby aj textu skladby Dohodnime sa je gitarista Richard Jajcay, na bicích hrá ďalší zo zakladajúcich členov skupiny Ondrej Tomčala a na basgitare Martin Klačanský. Pod hudobný mix sa podpísal Martin Čema a mastering sa robil v Metropolis Studios v Londýne. Richard Jajcay je tiež autorom námetu videoklipu, ktorý realizoval režisér Marek Urban v spolupráci s Lukášom Terenom (kamera), Viktorom Pobočkom (strih) a Martinom Malom (grading/online).

Novinka vychádza na všetkých digitálnych službách a čoskoro aj na dvojalbume s názvom Vidiek Najvidiekovatejší. Kolekcia najväčších hitov skupiny Vidiek doplnená o túto novinku vyjde vo vydavateľstve Opus na dvoj-CD a tiež ako vinylová 2LP.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili.

Foto: Mikuláš Škripeň

Súvisiaci interpreti: Vidiek