Do Bratislavy sa vrátia jazzoví hudobníci John Scofield, Mike Stern a Victor Wooten. Menovaní vystúpia na jubilejnom 40. ročníku Bratislavských jazzových dní, ktorý sa uskutoční od 24. do 26. októbra. Organizátori pripravili aj špeciálne prekvapenie, ďalší festivalový deň (23. októbra) s prehliadkou najlepšieho slovenského jazzu.

"Priebežne sme robili anketu medzi fanúšikmi, koncerty ktorých muzikantov by si radi na našom festivale opäť pozreli. Medzi najžiadanejšími desiatimi interpretmi sa objavili aj John Scofield, Mike Stern a Victor Wooten. Veľmi sa tešíme, že sa nám ich koncerty podarilo zabookovať aj tento rok," uviedol šéf festivalu Pavel Daněk.

Jesenný sviatok jazzu, ktorý sa pravidelne koná počas troch októbrových dní v bratislavskej Inchebe, sa však tento rok rozrastie aj o oslavy slovenského jazzu. "Tento rok sme pripravili aj špeciálny festivalový deň (23. október) s vystúpeniami tých najznámejších hudobníkov slovenskej jazzovej scény. Lahôdkou prvého festivalového dňa v špeciálne upravenej Starej Tržnici bude vystúpenie pätice amerických hudobníkov na čele s Lesom McCannom a Javonom Jacksonom," dodal Daněk.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu Bratislavské jazzové dni.

Foto: PR