Anglický hudobník Olly Murs debutuje so svojou treťou štúdiovkou Right Place Right Time na prvej priečke britského albumového rebríčka. Pre 28-ročného rodáka z Withamu je to už druhé prvenstvo v UK Charte za uplynulých 12 mesiacov po tom, čo vlani v decembri dobyl tento rebríček s nahrávkou In Case You Didn’t Know (2011).

Olly Murs je okrem toho aj na vrchole singlového UK Chartu so skladbou Troublemaker, v ktorej hosťuje americký rapper Flo Rida. Zaznamenal tak svoje prvé "double" v kariére a po Garym Barlowovi, Robbiem Williamsovi a One Direction sa stal štvrtým tohtoročným umelcom, ktorému sa to podarilo.

Olly Murs feat. Flo Rida - Troublemaker 

Druhé miesto v albumovom uk charte obhájila spomínaná formácia One Direction so štúdiovkou Take Me Home. Na trojku klesla barbadoská speváčka Rihanna so siedmou štúdiovkou Unapologetic, ktorá pred týždňom debutovala na prvej priečke. Zvyšné dve pozície v prvej päťke patria vianočným nahrávkam - z päťky na štvorku sa posunul kanadský spevák Michael Bublé s deluxe verziou svojho vlaňajšieho albumu Christmas (2011) a zo šestky na päťku zas Rod Stewart s nahrávkou Merry Christmas, Baby.

Do top 10 sa tento týždeň okrem Right Place Right Time dostali ešte dve novinky, pričom v obidvoch prípadoch ide o výberovky. Na osmičke debutuje Neil Diamond s The Very Best Of (2012) a o priečku nižšie sa umiestnila formácia Girls Aloud s kompiláciou Ten (2012). 

Medzi singlami sa z deviatky až na dvojku posunul spevák Bruno Mars so singlom Locked Out Of Heaven, rovnaký posun o sedem miest nahor zaznamenala aj Rihanna s piesňou Diamond, ktorej patrí momentálne tretia priečka. Obaja spomínaní interpreti za to vďačia svojim vystúpeniam v britskej verzii súťaže The X Factor.

Na štvorke sú už tretí týždeň po sebe Labrinth a Emeli Sandé so spoločnou skladbou Beneath Your Beautiful a k žiadnej zmene neprišlo ani na piatom mieste, ktoré rovnako v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrí Alicii Keys so singlom Girl On Fire. Do top 10 sa tentoraz dostala iba jedna novinka, ktorou je speváčka Kesha s piesňou Die Young na desiatke.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v albumovom a singlovom UK charte

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/ollymurs

Súvisiaci interpreti: Olly Murs