Gitarista a spevák už nefungujúcej anglickej formácie The Jam Paul Weller a líder waleskej kapely Stereophonics Kelly Jones absolvujú spoločné vystúpenie. Stane sa tak 31. marca v rámci dobročinných koncertov usporadúvaných pre charitatívnu organizáciu Teenage Cancer Trust, ktorá sa zameriava na mladých ľudí trpiacich rakovinou.

Okrem menovaných sa v rámci podujatia predvedú na pódiu v londýnskej Royal Albert Hall aj Olly Murs (27. marca), Ed Sheeran (28. marca), The Who (30. marca a 1. apríla), ktorí špeciálne zahrajú všetky skladby z albumu Tommy (1969), či Johnny Marr spoločne s duom Pet Shop Boys a The Royal Philharmonic Concert Orchestra (2. apríla). 

Päťdesiatosemročný Paul Weller sa preslávil v spomínanej kapele The Jam, v ktorej pôsobil v období 1972 až 1982. Následne hral vo formácii The Style Council, no neskôr sa vydal na sólovú dráhu. Na konte má dvanásť štúdioviek, pričom so všetkými sa dostal do top 10 UK Chartu. Prvé miesto sa mu podarilo dosiahnuť s albumami Stanley Road (1995), Illumination (2002), 22 Dreams (2008) a Sonik Kicks (2012). Vydal aj mnoho ďalších nahrávok. Zatiaľ naposledy ponúkol štúdiovku Saturns Pattern (2015). 

Kelly Jones založil Stereophonics v roku 1992 s basgitaristom Richardom Jonesom a bubeníkom Stuartom Cableom. Debutovali o päť rokov neskôr albumom Word Gets Around. V roku 1999 uviedli na trh štúdiovku Performance And Cocktails s hitmi The Bartender And The Thief, Just Looking či Pick A Part That's New, pričom s ňou po prvý raz dobyli UK Chart. Rebríček ovládli aj s treťou štúdiovkou Just Enough Education To Perform (2001) a tiež s nasledujúcimi nahrávkami You Gotta Go There To Come Back (2003), Language. Sex. Violence. Other? (2005) a Pull The Pin (2007). Následne vydali albumy Keep Calm And Carry On (2009), Graffiti On The Train (2013) a Keep The Village Alive (2015). V súčasnosti tvoria kapelu okrem Kellyho Jonesa a Richarda Jonesa aj gitarista Adam Zindani a bubeník Jamie Morrison. 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Paulweller.com 

Súvisiaci interpreti: Kelly Jones, Paul Weller