Gitarista americkej rockovej kapely Bon Jovi Richie Sambora sa z "osobných dôvodov" rozhodol nepokračovať v aktuálnom koncertnom turné Because We Can. Žiadne vystúpenia sa však napriek jeho neprítomnosti nebudú rušiť.

Médiá špekulujú o tom, že hudobník má opäť problémy s pitím, keďže v roku 2007 pre alkoholizmus a užívanie návykových látok absolvoval liečenie, ktoré si v roku 2011 zopakoval. Sambora však fanúšikom prostredníctvom Twitteru odkázal, že sa má dobre. "Som v poriadku, ale musel som ostať v Los Angeles a postarať sa o istú osobnú záležitosť. Mám vás všetkých rád a čoskoro sa uvidíme," napísal.

Portál TMZ.com zas cituje nemenované zdroje, podľa ktorých je dôvodom Samborovho odchodu dlhodobý konflikt medzi ním a spevákom Jonom Bon Jovim. Líder kapely ho údajne neustále znevažuje a hádajú sa aj o peniaze. Skupina v rámci turné zavíta aj do Viedne (17. mája) a Prahy (24. júna). Európska časť turné štartuje 14. mája v bulharskej Sofii, zatiaľ nie je isté, či sa Sambora dovtedy do zostavy vráti alebo nie.

Skupina Bon Jovi, ktorú tvoria aj David Bryan (klávesy) a Tico Torres (bicie nástroje), vznikla v roku 1983 v New Jersey. Kapela má dodnes na konte 12 štúdiových albumov, z ktorých na celom svete predala viac ako 130 miliónov kópií. Výraznejšie sa jej podarilo presadiť s treťou štúdiovkou Slippery When Wet (1986), z ktorej pochádzajú napríklad skladby You Give Love a Bad NameLivin' on a Prayer či Wanted Dead or Alive. Medzi jej ďalšie hity patria piesne ako Bad MedicineKeep the FaithBed of Roses,AlwaysIt's My LifeThank You for Loving MeHave a Nice Day alebo (You Want To) Make a Memory.

Jon Bon Jovi a Richie Sambora sú od roku 2009 členmi Skladateľskej siene slávy. Začiatkom marca vyšiel kapele nový štúdiový album What About Now, ktorý má zmiešané, dokonca prevažne negatívne reakcie kritikov. Aktuálnym singlom Bon Jovi je rovnomenná skladba.


Predskokanmi na pražskom koncerte budú Support Lesbiens

Na pražskom koncerte Bon Jovi, ktorý sa uskutoční 24. júna v Synot Tip aréne, sa v úlohe predskokana predstaví česká formácia Support Lesbiens. Tá vystúpi už v novej zostave, ktorú tvoria gitarista Hynek Toman, spevák Czenda Urbánek, klávesák Jan Andr, bubeník Radek Tomášek a basgitarista Filip Fendrych. Support Lesbiens na tomto koncerte okrem svojich najznámejších skladieb taktiež po prvý raz naživo predstavia nový singel, ktorý plánujú vydať koncom apríla a v máji potom k nemu nakrútia videoklip.

"Táto správa nás veľmi potešila, kapelu Bon Jovi si nesmierne vážim. Jej hity si spievajú ľudia na celom svete už od 80. rokov a aj po tridsiatich rokoch stále rovnako suverénne vypredávajú štadióny na všetkých kontinentoch. To, o čom každá kapela na začiatku svojej kariéry sníva, Bon Jovi naplnili hneď niekoľkonásobne. Aj keď by už mohli iba ťažiť zo svojej pozície, na svojej hudbe aj koncertoch stále tvrdo pracujú a fanúšikov neustále prekvapujú niečím novým. A čo viac, ako jedni z mála celé tie roky fungujú v stále rovnakom zložení," uviedol Toman, ktorý je jediným pôvodným členom v súčasnom zložení Support Lesbiens. Snáď jeho slová budú platiť aj po tomto turné a Sambora sa do zostavy čoskoro vráti...

Zdroj: SITA (Reuters, Tmz.com), archív Hudba.sk
Foto: Eric Reed/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Bon Jovi