Dobrý festival otvára už tradične leto v Prešove, tentoraz sa bude konať 19. a 20. júna. Deviaty ročník multižánrového podujatia ponúkne okrem kapiel aj tradične silný program pre fanúšikov tanečnej hudby. Tentokrát príde legenda drum&bassu DJ Hype, ale aj vychádzajúca hviezda svetovej house music - Opolopo.

Dobrý festival naďalej potvrdzuje svoju filozofiu ponúknuť návštevníkom aj kvalitnú alternatívu ku komerčne známym interpretom a gitarovej hudbe, ktorá má v programe tradične svoje bohaté zastúpenie. "V Prešove je silná dnb a house komunita a aj preto sa každý rok snažíme dať dokopy zaujímavú ponuku pre všetkých priaznivcov tejto hudby," hovorí organizátor festivalu Miro Tásler.

Obľúbený prešovský festival už niekoľkokrát pritiahol na Slovensko špičky svetového drum&bassu, v roku 2011 vystúpil London Electricity, v roku 2012 Goldie, v roku 2013 Roni Size a minulý rok John B. Tento rok na pojazdnej scéne Red Bull Tour Bus vystúpi ďalšia legenda tohto žánru - Kevin Ford alias DJ Hype. Na tanečnej scéne sa pohybuje už od 80. rokov. Ako dídžej pôsobil na legendárnej, dnes už neexistujúcej anglickej pirátskej rádiovej stanici Fantasy FM a na obľúbenom londýnskom rádiu Kiss FM. Získal cenu za najlepšieho dídžeja a najlepšieho rádiového dídžeja v rokoch 1994 a 1995 v rámci prestížných anglických Hardcore Awards. V roku 1990 sa začal venovať produkcii, jeho meno sa spája so značkami Ganja Records či Real Playaz (predtým True Playaz).


Protipólom legendárneho dídžeja je headliner housového dňa Opolopo. Za projektom stojí Peter Major, rodák z Maďarska, ktorý však strávil väčšinu svojho detstva na cestách so svojím otcom klaviristom. Napokon s rodinou zakotvili vo Švédsku, ktoré sa stalo jeho druhým domovom. Jeho remixy aj originálna produkcia sú je ovplyvnené soulom, funkom, jazzom a fusion. Len pred pár týždňami vydal jeho debutový album s názvom Superconductor rešpektovaný britský producent Joey Negro, ktorý je z neho nadšený.

Opolopo je známy prepracovanými vystúpeniami, v ktorých spája dídžejing s klávesmi, vokodérom a modernými technológiami. Výnimočnosť jeho šou umocní spontánna improvizácia so známym slovenským saxofonistom Máriom "Gapom" Garberom. Obaja sa na spoločnú fúziu veľmi tešia a zároveň pozývajú všetkých funkových a soulových nadšencov na skvelú párty.


Na deviatom ročníku Dobrého festivalu, ktorý sa 19. a 20. júna po rokoch vráti do areálu prírodného kúpaliska Delňa, sa na piatich pódiách predstavia aj Chiki Liki Tu-a, Heľenine oči, Slobodná Európa, Zóna A, ExTip, Alkehol, Inekafe, IMT Smile a umelecký súbor Lúčnica s jedinečným projektom Made in Slovakia, The Paranoid, Smola a hrušky, Mukatado, Družina, Nocadeň, Metropolis, Čad, Dogma Inc., Tristana s Matsom Levénom, Estate a Overwind z Ruska či Back2Love DJs.

Pripravený je aj bohatý sprievodný program ako tradičná prehliadka bojových umení, zumba workshopy, ale aj diskusné krúžky a výstavy. Deti budú mať pripravený detský kútik s bohatým programom.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: TASR
Foto: Facebook.com/opoloposweden