Po úspechoch, ktoré priniesli albumy Labyrint (2019) a Hlava (2021), sa skupina Peter Bič Project rozhodla vydať prvý albumový prierez svojej tvorby, a to rovno na LP platni.

Nahrávka zachytáva krátke ale intenzívne obdobie, v ktorom kapela krátko po príchode novej speváčky Viktórie Vargovej definitívne presedlala tvorbu v slovenčine. Ďalším dôležitým momentom, ktorý sa v tomto období udial, bolo, že spievať začal aj gitarista Peter Bič.

"Rozhodli sme sa urobiť prierez obdobím, ktoré považujem za veľmi úspešné. Som naozaj veľmi rád, že z mnohých pesničiek sa stali hity, ktoré spoločne s nami spievajú na koncertoch aj naši poslucháči, fanúšikovia a za to im veľmi pekne ďakujeme. A keďže sme ešte žiaden album nevydali ako vinyl, rozhodli sme sa práve pre tento typ nosiča," hovorí zakladateľ a líder kapely Peter Bič o výberovke s názvom To najlepšie z nás.

"Mám z toho radosť, je to taký ďalší pomyselný krok v pôsobení skupiny. Výber jednotlivých skladieb nebol ľahký, ale všetky by sa nám na LP platňu nezmestili," dodáva gitarista, spevák a skladateľ. Kompiláciu s rádiovými hitmi ako Hlava, Chalúpka, Nedívaj sa tak, Čoskoro, MájSkúšame sa nájsť alebo Stoj nájdete aj vo všetkých známych streamovacích službách.

Peter Bič prezradil aj ďalšie plány do konca roka. "Pracujeme na nových pesničkách a pripravujeme sa na jesennú časť nášho turné, kde si môžeme pozrieť reakcie nášho publika na nové skladby. Zároveň by sme chceli ešte priniesť záznam z našich jarných koncertov. A niekde medzi tým by sme ešte chceli natočiť videoklip k novinke, ktorú pomaly finalizujeme. Je toho naozaj dosť.

Zoznam skladieb na výberovke Peter Bič Project – To najlepšie z nás:

  1. A1 Maky
  2. A2 Hlava
  3. A3 Sekera
  4. A4 Chalúpka
  5. A5 Všetko bude fajn
  6. A6 Tam za tou bránou
     
  7. B1 Nedívaj sa tak
  8. B2 Čoskoro
  9. B3 Z výšky
  10. B4 Máj
  11. B5 Skúšame sa nájsť
  12. B6 Stoj
     

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project