Jedna ikon britskej elektronickej scény, skupina Lamb, vydala pred pár týždňami svoj šiesty štúdiový album Backspace Unwind, s ktorým vyráža na európske turné. Lou Rhodes a Andy Barlow so svojou novou koncertnou šou neobíde ani Bratislavu - presne o mesiac, 4. decembra, vystúpia v Majestic Music Clube.

Známa formácia, ktorá vo svojej tvorbe spája prvky trip-hopu, jazzu, dubu aj drum&bassu, sa na Slovensko vráti po troch rokoch. Presne taká istá doba stačila na vydanie aktuálneho albumu Backspace Unwind, ktorý hudobníci priniesli tri roky po svojej comebackovej piatej štúdiovke s jednoduchým názvom 5. Návrat na scénu bol úspešný a Lamb sa v rámci neho dvakrát predstavili aj na Slovensku (2011 - Pohoda aj Electronic Beats Bratislava), tentokrát však kapela predstaví naživo aj úplne nové skladby. Fanúšikovia dua sa samozrejme môžu tešiť aj na osvedčené, už kultové skladby z predchádzajúcich desaťročí Gabriel a Gorecki

"Tešíme sa, že sa nám Lamb opäť vráti na Slovensko. A evidentne sa tešia aj slovenskí fanúšikovia, pretože mesiac pred koncertom máme predanú viac ako polovicu vstupeniek," informuje organizátor koncertu Juraj Cocher z agentúry Gentle Groove Production. Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji exkluzívne cez Predpredaj.sk. Ak sa chystáte, prihláste sa aj na Facebook event, kde sa ako prví dozviete všetky informácie o koncerte.

Vypočujte si nový album Backspace Unwind na Deezeri:



Kto sú Lamb?

Dvojica, ktorej hudba vychádza pod hlavičkou britského labelu Strata Music, sa preslávila ako symbol hudobnej symbiózy dvoch elementov. Na jednej strane stojí elektronika Andyho Barlowa, reflektujúca dianie na britskej scéne, ovplyvnená drum&bassom, acid jazzom či breakbeatom. Na druhej strane jej "odpovedá" charizmatický vokál Lou Rhodes s príznačným, miestami až popovým odtieňom.

Prvé úspechy Lamb zaznamenali bezprostredne po svojom vzniku, v roku 1996 - single 
Cotton Wool a Gorecki z debutového eponymného albumu. Ten bol nasledovaný ešte úspešnejšími albumami Fear Of Fours (1999) a What Sound (2001). Na druhý menovaný si dvojica prizvala rôznorodých hudobných hostí - Jimi Goodwin (Doves), Michael Franti, Meshell Ndegeocello, Scratch Perverts, Will Malone, Arto Lindsay. Z nahrávky pochádza aj obrovský hit Gabriel.

Po vydaní štvrtého albumu Between Darkness and Wonder (2003) si formácia dala dlhodobú prestávku, počas ktorej členovia pracovali na sólových projektoch. Lou vydala tri sólové albumy (Beloved One, Bloom a One Good Thing), kým Andy využil kapelovú pauzu na cibrenie producentských schopností. Zároveň dokončil a pod pseudonymom LOWB vydal svoj prvý sólový album Leap And The Net Will Appear. Po návrate kapely na scénu nasledovalo 33 koncertných šou pre státisíce divákov v 29 krajinách, a napokon aj vydanie albumu 5 (2011). Šiesta štúdiová nahrávka Backspace Unwind vyšla 13. októbra tohto roka, predznamenal ju skvelý singel We Fall in Love. Odporúčame celý album, viac si o ňom prečítajte TU.

Vstupenky na koncert v MMC:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show.

Foto: Strata Music

Súvisiaci interpreti: Lamb