Separ momentálne patrí k najznámejším domácim rapperom, no začínal ako writer a k svojim počiatkom sa hrdo hlási. Preto neprekvapuje, že práve on podporil už štvrtú snímku zo série Show Must Go On, ktorá sa venuje graffiti. Člen DMS tak spravil prostredníctvom krátkeho songu, ku ktorému nakrútil aj video.

Spomínaný film Show Must Go On 4 znova ukáže slovenských writerov v akcii v krajinách ako napríklad Brazília, Argentína, Venezuela, Mexiko, India, Thajsko, USA, Panama či Rusko. Premiéra snímky sa uskutoční 9. decembra v bratislavskom Batelieri. Vy si teraz môžete pozrieť krátke promo video, ktoré nakrútil Separ.

Separ - Show Must Go On 4

Majk Spirit v stredu večer zverejnil prvú skladbu z pripravovaného druhého albumu, ktorý vyjde na jar budúceho roka. Okrem premiéry singla Boh jediný odhalil aj názov a obal albumu. Nahrávka sa bude volať Y a jeho cieľom je generačná výpoveď. Prečítajte si viac v samostatnom článku


Z českej scény tu dnes máme šiesty a zároveň posledný klip k albumu Molo, ktorý spolu spáchali Paulie Garand a producent Kenny Rough. Video k záverečnému tracku s názvom Odliv je tvorené zo záberov z Paulieho tripu po Rakúsku a symbolicky uzatvára jednu etapu jeho kariéry. Dvojica už totiž momentálne pripravuje ďalší spoločný album, ktorý by chceli vydať o rok v novembri.

Paulie Garand & Kenny Rough - Odliv / Outro

Nový album Wu-Tang Clanu je už od utorka konečne vonku, fanúšikovia tohto newyorského kolektívu sa však už čoskoro dočkajú aj ďalšej novinky. Už 9. decembra totiž dorazí 36 Reasons od Ghostfacea, ktorý ako ďalšiu ochutnávku zo svojej jedenástej sólovky vypustil track Homicide. V ňom mu asistujú Nems a Shawn Wigs.

Ghostface Killah feat. Nems & Shawn Wigs - Homicide

Legendárni De La Soul spojili sily s ďalšou žijúcou ikonou hip-hopu - Chuckom D z Public Enemy. Výsledkom ich spolupráce je skladba The People, ktorú pôvodne plánovali predstaviť už v júni, no nakoniec dorazila až teraz. Ako sa vraví, lepšie neskôr než nikdy.

De La Soul feat. Chuck D - The People

Po týždni tu máme ďalšie nové video od Run The Jewels. El-P a Killer Mike sa tentoraz rozhodli dať vizuálnu podobu skladbe Oh My Darling, ktorú nájdete na ich novom albume Run The Jewels 2.

Run The Jewels - Oh My Darling

V minulom vydaní sme taktiež spomínali pripravované EP od ¡Mayday! a Mursa, ktorý nadviažu na svoj tohtoročný vynikajúci spoločný album. EP ponesie názov Ready 2 Run a po titulnej skladbe tu dnes máme druhú ukážku v podobe tracku Killin Em s chytľavým refrénom od Emmi.

¡Mayday! & Murs feat. Emmi - Killin Em

Po veľmi dlhom čase sa znova prihlásil o slovo Phat Kat. Spravil tak prostredníctvom videa ku skladbe All Madden, v ktorej hosťujú ďalší dvaja detroitskí MC's Guilty Simpson a Elzhi. Track sa bude nachádzať na pripravovanom albume Rededication To The Suckas, ktorý bude pokračovaním Dedication To The Suckers EP z roku 2000.

Phat Kat feat. Guilty Simpson & Elzhi - All Madden

Freeway a producent Girl Talk predstavili ďalšie video k ich spoločnému EP Broken Ankles, ktoré vyšlo ešte v apríli. Najnovšie sa vizuálu dočkala skladba Lived It.

Freeway & Girl Talk - Lived It

To, že Homeboy Sandman nie je typický rapper, je už dávno známe. Najnovšie to dokázal v utorok, keď vypustil hneď dva videoklipy, a to ku skladbám Enough a Anything. V prvej menovanej, ktorú nájdete na albume Hallways, hosťujú J-Live a Kurious. Druhý track bol doteraz nezverejnený, pričom pôvodne mal byť taktiež súčasťou spomínanej štúdiovky, no pre problémy so samplom ho na ňu nemohli zaradiť.

Homeboy Sandman feat. J-Live & Kurious - Enough

Homeboy Sandman - Anything

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook/SeparDMS

Súvisiaci interpreti: De La Soul, Wu-tang Clan