Skupina Peter Bič Project (PBP) vydáva nový singel Hey Now, ktorý je výrazným odklonom od predchádzajúcej tvorby. Žeby sa šestica muzikantov združená okolo gitaristu IMT Smile Petra Biča prispôsobila "požiadavkám trhu"? V tom prípade komerčné rádiá dosiahli svoje, gratulujeme. Tentokrát bez irónie, song sa naozaj podaril...

"Pesnička vznikla v lete v skúšobni, len tak pri spoločnej zábave – spoločnom jamovaní. Všetkým sa zapáčila, tak sme ju nahrali v štúdiu," vyjadril sa frontman Peter Bič, známy skôr vďaka gitarovej hudbe než láskou k tanečným rytmom.

O text piesne sa postarali speváci skupiny Peter Bič Project spoločne. "Samotný text je o mojom sklamaní, no nakoniec všetko dobre dopadne," smeje sa speváčka Dáška Kostovčík, ktorá sa v piesni ukázala opäť v novej polohe a potvrdila svoj veľký talent.

"Náš nový singel sa môže javiť ako zmena, je v angličtine a je iný, tanečný. No prišiel úplne prirodzene," poznamenala, akoby sa kapela nechtiac trafila do masového vkusu. Nech je to akokoľvek, prevedenie skladby aj Dáškin sebavedomý prejav a angličtinu treba rozhodne pochváliť.

"Do tejto piesne sme chceli hosťa. No nakoniec sa ním stal práve náš spevák Ivo Bič," smeje sa Peter Bič. Z jeho bratranca Iva sa totiž stal na malú chvíľu raper. "Pri speve aj pri rape ide o rytmiku, no vážne problémy som s tým nemal," vysvetľuje Ivo Bič, víťaz súťaže Coca-Cola PopStar z roku 2006. V jeho krátkom vstupe, ktorý skutočne znie akoby si kapela prizvala zahraničného hosťa, nechýba ani populárny "vokodérový hlas".

Peter Bič Project - Hey Now

Momentálne PBP pracuje na novom videu práve k singlu Hey Now, ktorý zaujal aj domácej hudbe nie príliš otvorené rádiá. Kapelu už v tento mesiac čaká miniturné (viac info na www.peterbicproject.com) a taktiež nahrávanie nových piesní. Fanúšikovia ich budú môcť počuť naživo v lete na viacerých festivaloch.

Peter Bič Project má na konte úspešný album so singlami Dážď, Chceme to a singlom Sometimes. Skupina v minulom roku odohrala desiatky koncertov. Tým najcennejším bolo začiatkom júna vystúpenie na košickom koncerte švédskej popovej legendy Roxette, ktorá si PBP vybrala ako predkapelu.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol manažér skupiny Peter Roško.

Foto: Peter Reefe Kováč

Súvisiaci interpreti: Dáška Kostovčik