Kanadská speváčka Avril Lavigne vydala vo februári siedmy štúdiový album Love Sux. Pochádza z neho aj aktuálny singel Bois Lies, ktorý vznikol v spolupráci s raperom a spevákom známym pod pseudonymom Machine Gun Kelly.


Albumom Love Sux ohlásila Avril Lavigne návrat k svojim hudobným koreňom, čoho dôkazom je aj singlová novinka. Nejde však iba o nastalgické spomínanie na staré časy. Na albume, z ktorého speváčka už minulý rok predstavila single Bite Me a Love It When You Hate Me, speváčke vypomáhali Travis Barker a Mark Hoppus z Blink-182, blackbear, producenti Mod Sun a John Feldmann alebo už spomínaný Machine Gun Kelly, ktorý patril k výrazným tváram hip-hopu kombinovaného s rockom a v poslednej dobe žne úspechy s renesanciou pop punku.

Na to, či sa Avril Lavigne podarilo vrátiť sa ku koreňom dostatočne presvedčivo, si stačí zaspomínať na single Sk8er Boi či Complicated z debutového albumu Let Go (2002), ktoré svojráznu mladú speváčku vystrelil na vrchol mainstreamových rebríčkov a spravili z nej pop-punkovú princeznú. Stačil jej na to imidž rebelujúceho dievčaťa s výraznými čiernymi očnými linkami, vybíjanými náramkami a šiltovkou otočenou dozadu. K tomu pár tvrdších gitarových akordov, odvážnych textov a ošiaľ okolo nej bol zrazu nezastaviteľný.


A teraz sa vráťme do prítomnosti. Uplynulo presne dvadsať rokov, počas ktorých jej kariéra viac-menej strácala jas. To chce teraz Kanaďanka plná odhodlania a tvorivej energie zvrátiť a doteraz zverejnené single naznačujú, že Avril Lavigne je späť presne v takej forme, v akej ju jej fanúšikovia chcú mať.

Aktuálny singel s názvom Bois Lies ju zobrazuje hlučnú a nahnevanú na všetkých mužov. Táto nesmrteľná téma jej umožňuje vpustiť si poslucháča do osobného priestoru a odhaliť mu kúsok z vlastného života jej typickým rebelatským spôsobom, vďaka ktorému iba ťažko uveríte, že z tej drzej tínedžerky je už vlastne 37-ročná žena. K pesničke zverejnila speváčka zatiaľ iba lyric video, a na to, či dostane singel aj vizuálnu podobu vo forme regulérneho videoklipu, si musíme počkať.

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: TS Warner Music)

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne