Česko-slovenský multižánrový festival Cibula Fest po prvýkrát vo svojej histórii uvedie zahraničného headlinera. Jeho organizátori potvrdili, že na letisku v Holíči sa 26. júla predstaví legendárny Alphaville v energicky nabitej šou.

Minulý rok si cestu do Holíča našlo približne 10-tisíc Čechov a Slovákov a tento rok sa očakáva ešte vyššia návštevnosť. "Cibula Fest chce stále ponúkať niečo nové a hudba skupiny Alphaville je niečím zvláštnym, s prvkami romantiky až mystiky. Pre tých, ktorí jej porozumeli, sa táto hudba stala vášňou na celý život. Ich požiadavky sme splnili do poslednej bodky," uviedol prvý muž festivalu Vladimír Chrenka.

Kapela okolo frontmana Mariana Golda je na hudobnej scéne už viac ako 30 rokov a šou, ktorú sa chystajú odpáliť v pohraničnom pásme dvoch spriatelených štátov, bude naozaj veľkolepá. Na veľkom pódiu a desiatich veľkoplošných LED obrazovkách sa premietne celá ich kariéra. Zaznejú aj najväčšie hity ako Forever Young, Big in Japan, Jerusalem či Sounds Like a Melody a mnoho ďalších. "Ich živé vystúpenie nebude len sentimentálnym obhliadnutím a spomienkou na osemdesiate roky, ale aj zoznámením a predstavením ich najnovšej tvorby. Bude to jedna energická šou plná svetelných efektov a nezabudnuteľných zážitkov," dodal Chrenka.

Alphaville sa sformovali v roku 1982 a debutovali albumom Forever Young v septembri 1984. Po ňom nasledovali nahrávky Afternoons in Utopia (1986), The Breathtaking Blue (1989), Prostitute (1994), Salvation (1997) a zatiaľ posledné CD - Catching Rays on Giant (2010). Na konte majú tiež množstvo kompilácií alebo živák Stark Naked and Absolutely Live (2000).

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Festival Cibula Fest 2014 začne warm-upom vo štvrtok 24. júla, kedy vystúpia kapely Divokej Bill, Tři sestry, Slobodná Európa a Karpina. Počas nasledujúcich dvoch dní sa predstavia No Name, Inekafe, Chinaski, Polemic, Zoči Voči či Děda Mládek Ilegal Band a mnoho ďalších.

Do konca mája platí akciová cena trojdňovej vstupenky a pre deti do 10 rokov je vstup bezplatný. Súčasťou festivalu je aj tradičná motozóna pre milovníkov dvojkolesových tátošov a pre mladšiu generáciu bude postavená veľká zastrešená aréna, kde vystúpia poprední umelci hip-hopu a raggae. Festival ponúkne i mnoho ďalších zábavných aktivít a atrakcií, z ktorých si vyberie doslova každý. Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Predpredaj.sk.


Zdroj: PR, SITA
Fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production

Súvisiaci interpreti: Alphaville