Americká televízia Showtime pripravuje dokumentárny film o rockovej kapele The Beach Boys. Projekt s názvom Beach Boys: Making Pet Sounds by sa mal zamerať na vznik ich legendárnej jedenástej štúdiovky Pet Sounds (1966), z ktorej pochádza napríklad aj singel Wouldn't It Be Nice.

Film bude obsahovať archívne zábery, doteraz nezverejnené záznamy z nahrávania či exkluzívne rozhovory s členmi formácie. Snímka sa dostane na televízne obrazovky v priebehu apríla. Môže to byť príjemné navnadenie na koncert v Bratislave, ktorý legendárna kapela odohrá 13. júna v Incheba Expo Arene.

Vypočujte si album Pet Sounds na Deezeri:



The Beach Boys vznikli v roku 1961 v Kalifornii. Pôvodnú zostavu kapely tvorili bratia Brian, Dennis a Carl Wilsonovci, ich bratranec Mike Love a kamarát Al Jardine. V roku 1983 však zomrel Dennis a v roku 1998 aj Carl Wilson. V súčasnosti v skupine pôsobia okrem zvyšných troch pôvodných členov aj David Marks a Bruce Johnston.

Debutový album Surfin' Safari vydali v roku 1962 a zatiaľ poslednú, dvadsiatu piatu štúdiovku s názvom That's Why God Made The Radio uviedli na trh v júni 2012. Na konte majú množstvo hitov ako Surfin' U.S.A., Fun, Fun, Fun, I Get Around, Help Me, Rhonda, California Girls, Barbara Ann, Good Vibrations či Kokomo. V roku 1988 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/thebeachboys

Súvisiaci interpreti: Beach Boys