Americko-britská rocková kapela The Pretenders zverejnila novú verziu svojej skladby Let's Get Lost. Hosťuje v nej Neil Tennant zo synthpopového dua Pet Shop Boys.

Pieseň Let's Get Lost pôvodne naspievala 65-ročná líderka The Pretenders Chrissie Hynde na album Alone (2016). Štúdiovka vyšla vlani v októbri a obsahuje celkovo dvanásť skladieb. Medzi nimi je aj pieseň Holy Commotion, ku ktorej skupina zverejnila videoklip. O produkciu albumu sa postaral Dan Auerbach z dua The Black Keys.


The Pretenders vznikli v roku 1978. Pôvodnú zostavu tvorili spomínaná Chrissie Hynde, Martin Chambers (bicie), James Honeyman-Scott (gitara) a Pete Farndon (basgitara). Honeyman-Scott zomrel ako 25-ročný v júni 1982 a Farndon ako 30-ročný v apríli 1983. Pod ich úmrtia sa podpísali drogy. Odvtedy sa v kapele vystriedalo množstvo iných muzikantov.

Skupina vydala doteraz desať štúdioviek, vrátane debutovej nahrávky Pretenders (1979), s ktorou ako jedinou dobyli UK Chart. Medzi ich úspešné single patria napríklad Brass in Pocket, I Go to Sleep, Back on the Chain Gang, 2000 Miles, Don't Get Me Wrong, Hymn To Her alebo I'll Stand by You.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Marco Ugarte; AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: Pet Shop Boys, Pretenders