Na siedmom ročníku festivalu Uprising sa ako jeden z headlinerov v slovenskej premiére predstaví legendárny americký raper KRS-One. Naozajstná legenda svojho žánru odohrá na Zlatých pieskoch svoje nesmrteľné hity a všetkým ukáže, prečo patrí medzi najvýznamnejšie osobnosti vo svete rapu.

KRS-One, často právom prezývaný Učiteľ (Tha Teacha), vydal v roku 1993 album Return Of The Boombap, ktorý mnoho poslucháčov, kritikov, ale aj interpretov považuje za jeden z najlepších v celej histórii hip-hopu. Do dnešného dňa udržuje vysoký štandard a kvalitu svojich albumov a aj po 30 rokoch na scéne prináša fanúšikom nezabudnuteľné a energiou nabité koncertné šou.


Legenda rapu, vlastným menom Lawrence Krisna Parker, pochádza z newyorského Bronxu. Svoju kariéru začínal v skupine Boogie Down Productions, s ktorou vydal päť úspešných štúdioviek. Po vydaní posledného albumu sa táto formácia rozpadla a KRS-One začal pôsobiť ako sólový interpret. Odvtedy vydal už jedenásť sólových albumov a tiež päť spoločných albumov s interpretmi ako Marley Marl, Buckshot alebo True Master.

Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby ako Outta HereSound Of Da PoliceSouth Bronx, MC's Act Like They Don't Know, The Bridge Is Over, Represent The Real Hip Hop či Step Into A World (Rapture’s Delight). Niektoré z nich, spolu s ukážkami novšej tvorby, si môžete vypočuť na konci článku.

Na Uprisingu opäť nebude chýbať ani silná reprezentácia z domácej hip-hop scény. Na bratislavských Zlatých pieskoch vystúpia v dňoch 22. a 23.augusta aj Boyband, Vec & Škrupo, Tono S. & Beyuz, Bekim, James Cole alebo Moja Reč s kapelou Komplot. Česko-slovenskí raperi doplnia hviezdu zostavu mien ako Shaggy, Jimmy Cliff, The Skatalites, Dub Fx, Collie Buddz alebo Chronixx. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.uprising.skwww.fb.com/uprisingreggaefestival.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Silvia Turnerová.

Súvisiaci interpreti: KRS-One