Prípravy sobotného koncertu americkej rockovej skupiny Evanescence a fínskej divy Tarje Turunen, ktorý sa bude konať v športovom areáli Slávie Trnava, sú v plnom prúde. Hlavné hviezdy sú podľa organizátorov už na Slovensku a nevylučujú, že si v piatok vyjdú do ulíc mesta, kde sa tento týždeň koná Tradičný trnavský jarmok.

"Keďže koncert Evanescence sa koná až o deň neskôr, je možné, že hudobníci alebo i speváčka Tarja Turunen, ktorá vystúpi ako ich špeciálny hosť, si pôjdu v piatok 'vyraziť' aj do mesta. Takže ľudia by nemali byť prekvapení, keď niekde na trnavskom jarmoku stretnú známe tváre. Nebudú to dvojníci - možno stretnú v meste veľké hudobné hviezdy," uviedol za organizátorov Ján Poliak.

Koncert Evanescence sa mal pôvodne v Trnave konať na futbalovom štadióne Antona Malatinského (City Arena), pre dnešný zápas európskej kvalifikácie medzi Slovenskom a Chorvátskom ho museli presunúť. Jeho dejiskom bude športový areál Slávia na Hajdóczyho ulici. Program začína o 19:15 vystúpením prvej predkapely, americkej skupiny Veridia. Po nej sa predstaví spomínaná bývalá frontmanka skupiny Nightwish so svojou kapelou a hlavná hviezda Evanescence príde na rad po 21:30. Americká kapela sa v rámci európskeho turné predstaví na Slovensku vôbec prvýkrát.

Kapelu založili v roku 1995 speváčka Amy Lee a gitarista Ben Moody. Prvý album Fallen vydali v roku 2003, po celom svete sa z neho predalo viac než 15 miliónov kópií a skupine pomohol k zisku dvoch cien Grammy. Milióny kusov predali aj z nasledujúcich dvoch albumov.

Program koncertu:

19:15-19:45 - Veridia
20:00-21:00 - Tarja Turunen
21:30-23:00 - Evanescence

Poznámka: Majitelia VIP balíčkov, ktorí sa môžu zúčastniť na Meet&Greet a zvukovej skúške kapely Evanescence, by mali prísť na miesto konania pred 15:00. Samotné stretnutie s kapelou sa uskutoční od 15:30 do 16:00.

Vstupenky:  

Redakciu Hudba.sk za organizátorov informoval Stanislav Černák.

Súvisiaci interpreti: Evanescence, Tarja Turunen