O spolupráci medzi slovenským spevákom a producentom Tomim Popovičom a americkým raperom Snoop Doggom sa rozprávalo takmer rok. Dlho očakávaný duet nakoniec včera uzrel svetlo sveta. Exkluzívna svetová premiéra v najpočúvanejšom komerčnom rádiu na Slovensku však ukázala, že ani hviezda takéhoto formátu neuchránila Tomiho pred klišé, a to aj keď ide o jeho splnený sen.

V pondelok (5. októbra) prišiel spevák a producent Tomi Popovič predstaviť do štúdia rádia Expres svoj nový singel Say Say Say. Podieľal sa na ňom s raperom Snoop Doggom, ktorý po menách ako Miley Cyrus, Jason Derulo či kórejská jednorázová senzácia Psy, už dávno nepredstavuje záruku kvality a hudobného zážitku.

Snoop Dogg zabudol text, dohnal to za 6 minút

Inak to nebolo ani v tomto prípade. Ak si skladbu rozmeníme na drobné, pozostáva z ťažkého elektropopového podkladu a textového balastu o stretnutí osudovej ženy. Tá interpretovi zmenila svet a bude ju dovtedy "uháňať", kým nedôjde k vytúženému intímnemu stretnutiu. Táto zmes hudby a lyriky je počas podávania bežnému poslucháčovi ochutená značnou dávkou technickej výpomoci v podobe auto-tune.

Ako Tomi v rozhovore s moderátormi Expresu uviedol, ide o jeho splnený sen. Ďalej tiež rozprával o tom, aký je Snoop Dogg pokorný a profesionálny. Napriek tomu, pred nakrúcaním videoklipu zabudol text. "Zabudol aj o nejakom Tomim. Prišiel na pľac, nevedel svoj rap a naučil sa ho za nejakých 6 minút, kompletne celý song," vysvetľoval Homey Tomi, ako ho raper v skladbe nazval, pričom nechtiac tak potvrdil náročnosť celého svojho počinu.

Príslušný videoklip režiroval Marian Martaus z Imagine Vision (Dominika Mirgová - Tu sme boli). V audiovizuálnom diele nesmie chýbať veľké auto, slnečné prostredie a samozrejme, spomínaná femme fatale, čo len podčiarkuje ošúchanosť podobných výtvorov. V iných záberoch vidieť samotných interpretov pred počítačovou grafikou s veľkomestskou tematikou.

Bude zaujímavé sledovať, akú odozvu bude mať u poslucháčov táto exkluzívna spolupráca, keďže Popovič v minulosti patril medzi prvých, ktorí v slovenskom komerčnom priestore prelomili pop-rockovú bariéru využitím zahraničných trendov. Nový singel totiž nasvedčuje skôr tomu, že spevák a producent zaradil spiatočku a vrátil sa k osvedčenej hudbe z druhej polovice nultých rokov 21. storočia. 

 
Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Snoop Dogg, Tomi Popovič