Predávkovanie amerického rapera, hudobníka a producenta Maca Millera nebolo úmyselné. Išlo o nešťastnú kombináciu návykových látok, ktorá preňho znamenala "koktejl smrti". Informovala o tom kancelária koronera v Los Angele, ktorá potvrdila, že v jeho tele našli fentanyl, kokaín a alkohol.

Miller zomrel 7. septembra vo svojom dome v Studio City v Los Angeles. Pitvu vykonali do troch dní po interpretovej smrti, pričom telo odovzdali rodine. Tá ho pochovala v rodnom Pittsburghu.

Prečítajte si: Vo veku 26 rokov zomrel Mac Miller, jeden z najlepších raperov mladej generácie

Podľa koronerovej správy našiel Millera na posteli jeho osobný asistent. Po tom, ako privolal pomoc, dal telo na podlahu a začal ho oživovať. Záchranári však 26-ročného speváka vyhlásili za mŕtveho. Asistent tiež úradom potvrdil, že jeho zamestnávateľ mal v poslednom období problém "zostať triezvy". Talentovaný hudobník sa tento rok v máji rozišiel so speváčkou Arianou Grande.

Mac Miller, vlastným menom Malcolm James McCormick, sa na hudobnej scéne pohyboval od roku 2007. Debutový album Blue Slide Park vydal v novembri 2011, pričom nahrávka sa dostala na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200. Nasledovali štúdiovky Watching Movies With The Sound Off (2013), GO:OD AM (2015), The Divine Feminine (2016) a Swimming (2018).

Zdroj: SITA (People.com, archív)
Foto: Owen Sweeney/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Mac Miller