Viac ako rok po uvedení štvorskladbového Sitzfleisch! EP vydal Herzog Herzog svoj druhý dlhohrajúci album Sitzfleisch., ktorý vyšiel ako limitovaná CD edícia, ale aj v digitálnom formáte 18. decembra na domácej značke Exitab. Herzog Herzog na ňom v 11 trackoch zúročuje všetko, čo ho stretlo od vydania debutu inTHISposition v roku 2010.

Od prvých príznakov neurotického vzťahu k nákupu rôznych "mašiniek", po nostalgický návrat jeho stratenej gitary. Od stretnutia s legendárnym nástrojom Korg MS-10, ktorý dôsledne poznačil nie len jeho chrbticu, ale aj zvuk albumu, až k nutkavej potrebe používať a zneužívať vo svojich skladbách ľudský hlas. Aj preto sa Herzog Herzog okrem rôznych úprav vlastného hlasu rozhodol prizvať na spoluprácu speváčku českej kapely Kazety Johanu Švarcovú, ktorá hosťuje v skladbe Lost, Lost, Lost.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že album Sitzfleisch. je koncepčne rámcovaný trojicou epických skladieb v podobe prológu Ursulla, intermezza Gordon a epilógu Gordon & Ursulla. Skôr ako koncept však jeho prístup k hudbe naďalej najlepšie vystihuje popis k spomínanému Sitzfleisch! EP: "dbá na detaily a zároveň ukazuje nezvyčajný talent spájania rozličných samplov, textúr a zvukov". Tentokrát do prekvapivých zvukových koláží, ktoré Exitab označuje za "Lynchovu hymnu Vyšehradskej štvorky", ale aj do skladieb, ktoré by mohli fungovať ako soundtrack zároveň k ľúbostnej ságe i k béčkovému sci-fi z osemdesiatych rokov.



Album vyšiel vo fyzickej podobe ako CD nosič so špeciálnym ručne tlačeným coverartom. O ten sa postaral výtvarník a fotograf Juraj Velička. Vyrobený je grafickou technikou linorytu, ktorý sa olejovou farbou ručne lisoval na vopred pripravené hárky. Z nich sa potom obaly skladali do formy originálneho digipaku, ktorého dizajn a finálnu výrobu zrealizoval Nenad Branković.

Herzog Herzog si vďaka svojim živelným koncertom vybudoval pozíciu jedného z najzaujímavejších elektronických liveactov na domácej scéne. Skladby z albumu Sitzfleisch. zaznejú aj na pripravovanom jarnom turné.

Tracklist albumu Herzog Herzog - Sitzfleisch.

1. Ursulla 
2. Ibiza 2079 
3. Lost, Lost, Lost (w. Johana Švarcová)
4. Run
5. Don Salamander
6. Gordon
7. Urban Nova
8. GeeM
9. Xelar Pic
10. Leipzig
11. Gordon & Ursulla

Celú nahrávku si môžete vypočuť alebo podporiť kúpou na stránke Exitab.exitmusic.org

Informácie a vizuály pre Hudba.sk poskytol Michal Valach z Exitabu. Viac informácií nájdete na www.facebook.com/herzogherzog, aktuálnu i staršiu tvorbu môžete počúvať na Soundcloude.

Súvisiaci interpreti: Herzog Herzog