Britské duo Annie Lennox a Dave Stewart oznámilo, že sa opäť vráti na scénu. Pôjde však pravdepodobne iba o jednorazovú záležitosť - Eurythmics totiž budú súčasťou špeciálneho programu najprestížnejších hudobných cien Grammy na počesť formácie The Beatles.

Eurythmics prestali na hudobnej scéne aktívne pôsobiť v roku 2005. Dôvodom ich čiastočného návratu je program The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles (Noc, ktorá zmenila Ameriku: pocta Grammy pre The Beatles), ktorý sa odvysiela v nedeľu 9. februára, teda presne 50 rokov po tom, čo sa legendárni "chrobáci" predstavili pri svojej prvej ceste do USA v televíznej šou Eda Sullivana. Ich vystúpenie vtedy v priamom prenose sledovalo približne 73 miliónov divákov.

Okrem Eurythmics sa v pocte The Beatles predstavia aj iní umelci. John Mayer a Keith Urban spoločne predvedú skladbu Don't Let Me Down, Alicia Keys a John Legend zaspievajú pieseň Let It Be a podľa dostupných informácií v programe vystúpi aj formácia Maroon 5 a ďalší, zatiaľ neuvedení hostia.

"The Beatles naozaj zmenili ľudom život, preto dúfam, že táto šou ukáže, že občas sa nás niektorí umelci hlboko dotýkajú a ich vplyv presahuje ich hudbu," uviedol dlhoročný producent Grammy Ken Ehrlich, ktorý špeciálny program pripravuje. Na otázku, či sa v ňom objavia aj žijúci členovia legendárnej kapely však neodpovedal.

Program sa bude natáčať deň po udeľovaní Grammy Awards 2014, ktoré sa uskutoční už 26. januára. Pozrite si nominácie


Zdroj: iDnes.cz, Nme.com
Foto: Gered Mankowitz / RCA Records

Súvisiaci interpreti: The Beatles, Eurythmics