Piata epizóda X Factoru ponúkla hneď niekoľko zaujímavých súťažiacich, ktorí prekvapili či dokonca až šokovali porotcov kvalitou, vlastnou tvorbou, zamilovanosťou, ale aj množstvom vypitého alkoholu. Pozrite si ich vystúpenia.

Christián Dergounov  vsadil v X Factore na vlastnú tvorbu.  Zarapoval v angličtine aj v ruštine, nakoľko jeho otec je Rus a v tejto krajine istý čas žil so starými rodičmi. Svojím prejavom, textom a celkovým vyžarovaním si porotu okamžite získal.

"Ja ti niečo poviem, to bolo super," netajil nadšenie Oto Klempíř. "Kamarát, mňa si úplne prekvapil. Nehovorím, že tento žáner patrí medzi moje najobľúbenejšie, ale začalo sa mi to páčiť," pokračovala v hodnotení Sisa Lelkeš Sklovská. Ondřej ocenil energiu, frázovanie a výraz a Celeste Buckingham cítila z anglickej časti spevákovo textu veľké srdce.

Video z vystúpenia Christiana Dergounova

Prvý dojem nie je dôležitý, je to o speve

Devätnásťročná Kamila Sitová predstúpila pred porotu mierne nervózna. Sama pred vystúpením hovorila o tom, že prvý a druhý dojem nie sú to isté. A ukázala to priamo na pódiu, kedy súťažiacia plnších kriviek ponúkla skladbu od Norah Jones a porota údivom jasala a obdivne pokyvovala hlavami.

"To, čo si teraz predviedla, bolo fantastické," začal s hodnotením Ondřej. Celeste označila toto vystúpenie za začiatok speváčkinej hviezdnej kariéry. Oto Klepmíř znova posudzoval na základe prvého dojmu a znova to bola chyba. Stáva sa mu to snáď v každej epizóde. V jednej z nich dokonca priznal v tejto súvislosti svoju povrchnosť, no ako sa ukázalo, stále sa z toho nepoučil. "Ja som prvoplánový človek, ako sa hovorí, prvý dojem 2x neurobíš. Mal som predsudky, ale zabila si to," priznal porotca.

Video z vystúpenia Kamily Sitovej

Zamilovaný pár očaril porotu X Factoru  

Šťastie v X Factore skúsili aj životní partneri Klaudia Daničová a Marco Iléš, ktorí sa živia spievaním po európskych hoteloch.  Do súťaže prišli ukázať svoj talent a zároveň v ňom hľadajú riešenie svojich finančných problémov. Talent ukázali a cestu k výhre im sprístupnila porota jednoznačným áno.

Sisa priznala zimomriavky a obrovskú radosť, ktorú jej pár spravil. "Ja som mladá, ešte takejto láske nerozumiem, ale držím vám palce vo všetkom, áno," zvolala Celeste. Oto videl spočiatku potenicál najmä v Klaudii, no presvedčil ho aj Marco. Dvojicu posunula kompletná porotcovská štvorka do ďalšej fázy súťaže.

Video z vystúpenia Klaudie a Marca

Zopár pohárikov na boj s trémou

Šok porotcom spôsobili bratia Šalápovci, ktorí síce vystupovali jednotlivo, každý sám za seba, no predsa len ponúkli niečo spoločné. Obaja sa pred vystúpením posilnili alkoholom, vraj na prekonanie trémy. Na tom by nebolo nič šokujúce, pokiaľ by sa počet povzbudivých pohárikov nevyšplhal na číslo šesť a neovplyvnil tak artikuláciu, ktorá vie zásadne ovplyvniť spevácky prednes.

Prvý sa predviedol Lukáš, ktorý si získal divákov v sále a ženskú časť poroty. "Mne to prišlo ako paródia na heavy metal," vyriekol Oto. Ondřej z Lukáša cítil muzikanta, odporučil mu, aby sa hudbe venoval, ale svoje áno mu povedať nechcel. Sisa však bola za to, aby mu dali šancu aj za triezva a Celeste ho tiež chcela posunúť ďalej, na základe čoho Brzobohatý zmenil svoje pôvodné rozhodnutie a Lukáš sa dostal ďalej.

Video z vystúpenia Lukáša Šalápa

Ako druhý to skúsil Miro, ktorý priznal, na rozdiel od svojho brata, až šesť pohárikov slivky a hrušky. Na pódiu odpálil šou, ktorou strhol prítomných v sále. "Nechcem uraziť tvojho brata, ale toto bolo lepšie," zhodnotila úprimne Celeste. "Bez milosti, ešte raz a letíš," zavelil rázne Klempíř a poslal Mira ďalej.

Video z vystúpenia Mira Šalápa

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Iprima.cz

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham